Ρήγμα (και παραίτηση) στην Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Τα εξώδικα που έστειλαν οι Παμμακεδονικές οργανώσεις για το όνομα της Μακεδονίας δεν προκάλεσαν ταραχή μόνο εντός Βουλής με τις γνωστές (αψυχολόγητες) δηλώσεις του Ν. Βούτση και κάποιων βουλευτών…

Εκδηλώθηκαν  και άλλες παρενέργειες. Για την ακρίβεια, δημιουργήθηκε ρήγμα στην Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής!

Ο Στέλιος Κυριμλής, πρόεδρός της από το 2016, διακίνησε ανακοίνωσή του σύμφωνα με την οποία ήταν «λάθος» η υπογραφή των εξωδίκων αν και « δεν υποστηρίζουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης…»

Βασικός λόγος; Διαφωνεί με τη διατύπωση «απειλής προς τους βουλευτές για εθνική προδοσία που τιμωρείται με ισόβια ή και με θάνατο».

Γράφει ακόμη ότι «εάν η κυβέρνηση ήθελε να τιμωρήσει αυτούς πού έστειλαν το εξώδικο, μπορεί κάλλιστα να εκδώσει ένα Διεθνές ένταλμα συλλήψεως, μέσω της INTERPOL για απειλή εναντίον Κυβερνητικών παραγόντων…».

Η πιο ενδιαφέρουσα αποστροφή του πάντως αφορά την «ιδιαίτερη σχέση αλληλοσεβασμού με το ΥΠΕΞ και τον κ. Κοτζιά λόγω τού Fair Play που πάντα ασκούσαμε…». Και στις «σωστές» και στις «λάθος κινήσεις του»…

Στον κ. Κυριμλή απάντησαν μέλη του Υπάτου Συμβουλίου της Ένωσης, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος, ο γεν. γραμματέας και ο ταμίας, δηλώνοντας ότι αποτελούν «προσωπικές θέσεις του» και «δεν εκφράζουν, ούτε αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση» την Ένωση..

Επίσης τονίζουν ρητά ότι «το Ύπατο Συμβούλιο δεν συμφωνεί» με τις αναφορές του στο θέμα των εξωδίκων και ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα για την μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, χωρίς να υποχωρούμε στο ελάχιστο από τις γνωστές θέσεις μας».

Κι επαναλαμβάνουν ότι «προχωράμε με κοινό μέτωπο» με τις άλλες οργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στον απόδημο Ελληνισμό…

Εγκαλούν μάλιστα τον κ. Κυριμλή για το ότι «παράτυπα» και εν αγνοία τους χρησιμοποίησε επιστολόχαρτο της Οργάνωσης για την προσωπική επιστολή του…

Επομένως, ύστερα από όλα αυτά υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Κυριμλή; Και –εν μέσω εξελίξεων στο Σκοπιανό- κρίση προφανώς στην ηγεσία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής…

—————
Πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημ. Φιλιππίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Dimitris Filippidis
ANAKOINΩΣΗ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Στέλιο Κιριμλή για την προσφορά και την συνεισφορά του στον αγώνα για την Μακεδονία μας. Συμπορευθήκαμε μαζί τα τελευταία 4 χρόνια με αλληλοσεβασμό. Ο ίδιος παραιτήθηκε επίσημα πριν λίγη ώρα και βάσει του καταστατικού, καθώς υπηρέτησα μέχρι σήμερα ως Αντιπρόεδρος, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ, μέχρι το ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Οργάνωσης!
Η τιμή είναι τεράστια, η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη, την κρίσιμη αυτή στιγμή για τον αγώνα που κάνουμε όλοι μαζί για το όνομα, την ιστορία, το χθες, το σήμερα και το αύριο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!
Ο αγώνας συνεχίζεται με τους άξιους συναγωνιστές στο πλευρό μου, και ΚΑΛΩ όλους να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ όπως είμαστε όλα αυτά τα χρόνια! Την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας, την παραλάβαμε από τους άξιους προγόνους μας και θα την παραδόσουμε ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!