Εορτάστηκε η Ιστορική Επέτειος γέννησης του Ήρωα της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εορτάστηκε με κάθε επισημότητα την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 στο Ραμοβούνι Οιχαλίας, η Ιστορική Επέτειος γέννησης του Ήρωα της Επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων παρέστη και κατέθεσε στεφάνι ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Πέτρος Κωνσταντινέας.  Επίσης  παραβρέθηκε  ο βουλευτής Χρήστος Παππάς. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο πρώην Υφυπουργός κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και την Ένωση Κεντρώων ο κ. Σταύρος Σκληβάγκος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Αεροπορίας, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, της αυτοδιοίκησης, πολιτιστικών συλλόγων, μαθητές, εκπαιδευτικοί καθώς και πλήθος κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κυρία Μαρία Λιακάκη, υποψήφια Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία στον συγκινητικό της λόγο αναφέρθηκε στην ιστορική στιγμή της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι Οιχαλίας, στις 3 Απριλίου 1770 και στους αγώνες του που οδήγησαν στην πολυπόθητη λευτεριά.

Μαθητές των σχολείων του Δήμου Οιχαλίας απήγγειλαν ποιήματα για τον εθνικό ήρωα, ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από του Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μελιγαλά και από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου.

Στο τέλος, ο Δήμος Οιχαλίας παρέθεσε μικρή δεξίωση.