Αυξημένη ζήτηση για το αγγούρι Τριφυλίας ενώ ξεκινά η συγκομιδή ντομάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία που είναι σε υψηλότερες τιμές από πέρσι τόσο αυξάνεται η ζήτηση του αγγουριού στην εγχώρια αγορά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία δεδομένου ότι μεγάλες ποσότητες αναμένεται να προωθηθούν στην αγορά. Μάλιστα το φημισμένο αγγούρι θερμοκηπίου από τα Φιλιατρά διατηρεί αυτή την περίοδο μεγάλη ζήτηση στην Πελοπόννησο αλλά και στην κεντρική αγορά της Αττικής.

Το στοίχημα φαίνεται να κερδίζει προς το παρόν η Τριφυλία, καθώς από την Δευτέρα του Πάσχα η τιμή παραγωγού εκτοξεύτηκε για τα καλά τα 60 λεπτά το κιλό, που αποτελεί συνάρτηση και της μείωσης στρεμματικών αποδόσεων. Να σημειώσουμε ότι σε ότι αφορά τη ντομάτα θερμοκηπίου, οι τιμές προσέγγισαν τα 90 λεπτά το κιλό στην Τριφυλία σύμφωνα με τους παραγωγούς.

Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνει πρόσφατα μετά από επιτόπου αυτοψία στις καλλιέργειες της περιοχής και ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας. Πιο αναλυτικά δήλωσε ότι «άρχισε με ικανοποιητικό ρυθμό η συγκομιδή αγγουριών θερμοκηπίου στην περιοχή ενώ στα μέσα του μηνός αναμένεται να ξεκινήσει και η συγκομιδή ντομάτας. Ο ευνοικός καιρός αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για τους παραγωγούς. Στην Τριφυλία αυτή την εποχή καλλιεργούνται περίπου 1.000 στρέμματα με αγγούρια και άλλα τόσα με ντομάτες. Στα αγγούρια η ποιότητα είναι εξαιρετική παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις είναι μικρότερες σε ορισμένες καλλιέργειες καθώς εστιάζονται στον 1 τόνο ανά στρέμμα”.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ