Ολοκληρώνεται το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας φθάνει στο τέλος του, ύστερα από μια πολύ πετυχημένη χρονιά με πολλές συναυλίες, τις οποίες έδωσαν κορυφαίοι κιθαριστές όπως ο Κώστας Κοτσιώλης, ο Σωκράτης Μαστροδήμος, ο Κώστας Τοσίδης και ο Γιώργος Νούσης, καθώς και σεμινάρια και εκπαιδευτικές δράσεις.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Σπουδαστών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις»). Tην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει ο καθηγητής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει, πέραν των προαναφερθέντων, και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας – με διεθνή αναγνώριση – Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Γ. ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ
Όπως αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο διακεκριμένος κιθαριστής Γιάννης Ανδρόνογλου θα δώσει μια ιδιαίτερη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».
Ο Γιάννης Ανδρόνογλου είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία. Έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον ιταλικό Τύπο και ως «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής, που ξέρει να καινοτομεί» από το σημαντικότερο αμερικανικό περιοδικό για κιθάρα, το Soundboard. Συμπράττουν ο Παύλος Μπατσικούρας (βιολί) και ο Γεώργιος Κλάδης (κρουστά).