Σεμινάριο ξύλινων πνευστών με τους Ιωάννη Μανωλακάκη και Γιώργο Μίντζα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σεμινάριο ξύλινων πνευστών με τους Ιωάννη Μανωλακάκη και Γιώργο Μίντζα στο κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονική Καλαμάτας από την Παρασκευή 20 μέχρι και Κυριακή 22 Απριλίου και θα κινηθεί γύρω από θέματα:

Τεχνικης : Αναπνοές, ζέσταμα, άρθρωση, δακτυλισμοί, μάσκα, κούρδισμα
Τρόποι Μελέτης: Ασκήσεις, Σχέδιο μελέτης, Κλίμακες, Ρυθμικοί τρόποι
Μουσικής Έκφρασης: Φρασεολογία, Αρμονική συμπεριφορά, διαφορές μπάντας, ορχήστρας και σολιστικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας.
Συντήρηση και ιδανικοποίηση του οργάνου: Καθαρισμός, Συντήρηση, Καλάμια, Επιστόμια
Σύγχρονες τεχνικές: Slap tongue, Glissando, Multiphonics, κυκλική αναπνοή

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

🎵 Παρασκευή 20 Απριλίου:
18:00-21:00 Γενικό μάθημα εισαγωγής στα ξύλινα πνευστά και αρχές της τεχνικής

🎵 Σάββατο 21 Απριλίου:
10:00- 14:00 Masterclass για τους προχωρημένους συμμετέχοντεςκαι μαθήματα σε τμήματα για όλους
18:00-20:00 Εισαγωγή σε σύνολα
21:00 Ρεσιτάλ Κλαρινέτου

🎵 Κυριακή 21 Απριλίου:
11:00-14:00 Μαθήματα και πρόβες συνόλων
18:00- 20:00 Πρόβα τελικών συνόλων
21:00 Συναυλία συνόλων συμμετεχόντων

Όλα τα μαθήματα και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε παν ενδιαφερόμενο.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών➡️ e-mail: i.manolakakis@gmail.com
και ➡️ στο τηλέφωνο 6951910051
Δηλώσεις συμμετοχών με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο ή email.

Βιογραφικά σημειώματα:

Ο Ιωάννης Μανωλακάκης, γεννημένος στην Καλαμάτα το 1993, άρχισε να μαθαίνει κλαρινέτο στην ηλικία των 10 στη Δημοτική Φιλαρμονική της πόλης και τρία χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, όπου σπούδασε κλαρινέτο με τον Μάριο Μολανδώνη. Ως σπουδαστής και μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου, πήρε μέρος σε μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2011 έγινε δεκτός κατόπιν ακροάσεων στο Royal College of Music του Λονδίνου και απέσπασε το βραβείο Henry Wood. Σπούδασε κλαρινέτο με τους Barnaby Robson, Janet Hilton, Tim Lines και τον καταξιωμένο σολίστ Michael Collins, διεύθυνση ορχήστρας με τους Peter Stark και Natalia Luis-Bassa και σύνθεση με την Alison Kay. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο RCM κατάφερε να διακριθεί με εμφανίσεις σε όλες τις ορχήστρες της σχολής και σε απαιτητικές ορχήστρες του Λονδίνου, δεχόμενος επαίνους τόσο από τον τύπο όσο και από διάσημους αρχιμουσικούς όπως οι Alistair King,Peter Stark, Tim Reynish και Bernard Haitink. Ως σολίστ έχει διακριθεί στον Διεθνές Διαγωνισμό Βόλου με Α’ Βραβείο και ήταν δύο φορές φιναλίστ στον διαγωνισμό Κονσέρτου του RCM. Έχει συνεισφέρει σε σημαντικές ηχογραφήσεις για το BBC και πήρε μέρος σε πολλές ηχογραφήσεις για ταινίες και ντοκιμαντέρ, καθώς και νέων συνθέσεων εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα “Song for Adele” του Andrea Boccadoro που κέρδισε το A’ βραβείο στα Jerry Goldsmith awards και το βραβευμένο sountrack του ντοκιμαντέρ “Shady Lady”. Αποφοίτησε από το RCM το 2015.

Ο Γεώργιος Μίντζας γεννήθηκε στην Καλαμάτα και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στην Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Σπούδασε κλαρινέτο στην τάξη του Μάριου Μολανδώνη και ανώτερα θεωρητικά με τον Νίκο Τσότρα. Παρακολούθησε μαθήματα κλαρινέτου με τον Manfred Lindner στην μουσική ακαδημία Essen Werden στην Γερμανία καθώς κα masterclass κλαρινέτου με τους Walter Boykens, Σπύρο Μουρίκη και Διονύση Γραμμένο.Έχει αποτελέσει μέλος στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ , την Φιλαρμονική Δήμου Αγίας Παρασκευής, την Φιλαρμονική Δήμου Πέυκης,την Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας καθώς και σύνολα μουσικής δωματίου τόσο στην Καλαμάτα όσο και την Αθήνα. Από το 2010 με την επιστροφή του στην Καλαμάτα εργάζεται στην Δημοτική Φιλαρμονικη της πόλης ως εκτελεστής και δάσκαλος κλαρινέτου.

Φωτογραφία της Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.