7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ξεκίνησε το 7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. «Ιθωμάτας Δίας – Ύμνος στην Ειρήνη» ήταν το θέμα της τελετής έναρξης βασισμένο σε μια δραματουργική σύνθεση στοιχείων από το ιστορικό παρελθόν της αρχαίας Μεσσήνης, της θεατρολόγου κ. Ίλιας Λακίδου. Η σύνθεση αυτή σκηνοθετήθηκε και συμπληρώθηκε από μια δραματοποιημένη αφήγηση «ζωντανέματος» του αρχαίου θεάτρου με κείμενο και αφήγηση από τον φιλόλογο κ. Νίκο Φουσιάνη. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο συνθέτης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνάς Ι. Αλεξιάδης.
Το όλο δρώμενο υποστήριξαν δραματουργικά μέλη από τον Θεατρικό Όμιλο Λυκείου Μεσσήνης.

Φωτογραφία του χρήστη Φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης * Festival of Ancient Messene.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ
Ίλια Λακίδου, Θεατρολόγος, διδάσκουσα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Μουνδρουλέας, μαέστρος της Φιλαρμονικής Δήμου Μεσσήνης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Nίκος Φουσιάνης, φιλόλογος στο Λύκειο Μεσσήνης
MOYΣΙΚΗ:
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση (βασισμένη στον «Παιάνα στην Ειρήνη» του Bακχυλίδη και το «Προσόδιον, για τον Ιθωμάτα Δία» του Ευμήλου): Mηνάς Ι. Aλεξιάδης, συνθέτης και καθηγητής (‘Οπερας και Μουσικού Θεάτρου) στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Aθηνών.
Μιχαήλ Ψύρρας, βαρύτονος
Moυσικοί: Φιλοθέη Μαστέα, Ιωάννης Μανωλακάκης, Μελίντα Κωνσταντινίδου, Μιχάλης Μιχαηλίδης,
Κωνσταντίνος Μανωλακάκης
Ηθοποιοί: Χρυσόθεμις Αμανατίδη, Λεωνίδας Bέλλης
Ο Θεατρικός Όμιλος Λυκείου Μεσσήνης: Φουσιάνης Νίκος (φιλόλογος), Ρακιντζή Αγγελική (χημικός), Ζέππου Σαβίνα, Αλοιμένου Παρασκευή, Πούπουζα Νίκη, Γεωργακοπούλου Βασιλική, Τόσκα Μπεσιόνα, Παπαγεωργακοπούλου Σταυρούλα, Κοτσιλιέρη Ευαγγελία, Αλευρά Ζαχαρούλα, Πετρουλάκη Μαρία, Κοκκίνη Ευσταθία, Μπλάνα Μαρία, Λαμπροπούλου Όλγα, Βασιλόπουλος Βασίλης, Στασινόπουλος Θεόδωρος, Χαίνης Γιάννης.

 Σήμερα έγινε η τελετή έναρξης στις 10 το πρωί και ακολούθησε παράσταση με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, από την ομάδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!