ΝΔ: Προσπάθεια συγκάλυψης του κ. Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μήνες τώρα η Νέα Δημοκρατία -και όχι μόνο- καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του Π. Καμμένου με τα βλήματα που θα πωλούνταν στη Σαουδική Αραβία με παράνομη εμπλοκή μεσαζόντων. Ζήτησε μάλιστα να κληθούν στην  Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Π. Καμμένος, ο μεσάζοντας κ. Β. Παπαδόπουλος, καθώς και πρόσωπα που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Αυταρχικά επικαλούμενη διάφορα προσχήματα, η Πρόεδρος της Επιτροπής κυρία  Τ. Χριστοδουλοπούλου, αρνείτο τα αιτήματα της Αντιπολίτευσης. Τώρα που το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε υπέρ του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τη συγκεκριμένη Επιτροπή, η Πρόεδρός της αναγκάστηκε να δεχτεί την κλήση σε ακρόαση του κ. Καμμένου, αλλά αρνήθηκε την κλήση οιουδήποτε άλλου προσώπου.

Δέχτηκε δηλαδή, να πάει ο κ. Καμμένος, να πει ό,τι θέλει, αλλά να μην κληθεί κανένας άλλος, ώστε να μείνουν αναπάντητοι και αδιερεύνητοι οι ισχυρισμοί του.

Αυτό δεν έγινε δεκτό ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ούτε από το Ποτάμι, που αποχώρησαν καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία ότι αρνείται την κλήση άλλων προσώπων για να καλύψει τον κ. Καμμένο.

Είναι εμφανές ότι τόσο η κ. Χριστοδουλοπούλου όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο ακροδεξιός τους εταίρος.