Η εξωστρέφεια της Πελοποννήσου στο επίκεντρο της συνάντησης Νικολάκου με τον Ιταλό Πρέσβη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρα και το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Τσώνη Γιώργο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα στο δημαρχείο της Μεσσήνης τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

Τον Πρέσβη συνόδευαν η επίτιμη πρόξενος της Ιταλίας στη Νότια Πελοπόννησο κα. Μαργαρίτα Μποβιτσέλι, ο οικονομικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Enrico Barbato, και η Αντιδήμαρχος Μεσσήνης κα. Γεωργία Παναγοπούλου.

Η κα. Νικολάκου ενημέρωσε τον Πρέσβη για το έργο και τις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κυρίως για τις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση τόσο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, όσο και για τα ποιοτικά αγροτικά της προϊόντα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, όπου εκφράστηκε η επιθυμία για στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιταλίας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και ανταλλάχθηκαν απόψεις για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα, πανέμορφα τοπία με ιδιαιτερότητες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Λουίτζι Μάρα απευθυνόμενος στην Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα. Νικολάκου κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Η κα. Νικολάκου έθεσε την εξωστρέφεια ως το βασικό στοιχείο για τη δημιουργία  ενός δικτύου διεθνών συνεργασιών. Ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για την πολιτική ενίσχυση του θεσμού της Περιφέρειας που προωθεί στοχευμένα και δυναμικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε οι Περιφέρειες να αποτελούν τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου τους αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με κυρίαρχα  στοιχεία την  αξιοπιστία, τις συνεργασίες, την εργατικότητά της δείχνει ότι  είναι μια Περιφέρεια που μπορεί να προσεγγίσει το στόχο της να μετατραπεί σε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της αειφορίας.

Η κα Νικολάκου έδωσε ακόμα έμφαση στις χώρες της Μεσογείου και στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών και τόνισε την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των σχέσεων και των συνεργασιών στην προώθηση των προϊόντων από τις περιοχές της Πελοποννήσου στην Ιταλία και από την Ιταλία στην Πελοπόννησο, αντίστοιχα.