Εκδήλωση στην Τέντα και χορηγία απινιδωτή από την κίνηση πολιτών «Καλαμάτα 2030»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναμφίβολα η άσκηση έχει πολλές ευνοϊκές επιδράσεις στην υγεία της καρδιάς, έχει όμως και περιορισμούς για να μην μεταβληθεί από μία ευεργετική σε βλαπτική διαδικασία. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται μάλιστα σε περιπτώσεις ενασχόλησης με αθλητικές δραστηριότητες ιδιαίτερης έντασης, ιδίως σε ανταγωνιστικά αθλήματα.

Σε χώρους όπως το Δημοτικό Γυμναστήριο της Τέντας, όπου εκατοντάδες αθλούμενοι, μικρής και μεγάλης ηλικίας, αθλούνται εντατικά, συμμετέχοντας από τμήματα ανάπτυξης ακαδημιών μέχρι μεγάλους αγώνες σωματείων και από προπονήσεις μέχρι αγώνες του εργασιακού πρωταθλήματος, η ύπαρξη ενός εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή προλαμβάνει περιστατικά αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων, σώζοντας κυριολεκτικά ζωές.

Για να προλάβουμε δυσάρεστα περιστατικά που έχουν εμφανιστεί δυστυχώς στο παρελθόν, η ομάδα Καλαμάτα 2030 συγκέντρωσε εθελοντικά χρήματα και αγόρασε έναν αυτόματο απινιδωτή με σκοπό να τον χορηγήσει στην Τέντα και στην διάθεση του Αθλητικού Φορέα του Δήμου. Για το σκοπό αυτό, το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 και ώρα 15.00 στο ΚΔΓ Τέντα Καλαμάτας, σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών «Καλαμάτα 2030», για την εγκατάσταση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή και την ενημέρωση του κοινού.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νικόλαος ΓιουρτούμαςΙατρός Ειδικός Καρδιολόγος, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, με θέμα τον «Προαγωνιστικό έλεγχο των αθλητών».

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει αγώνας του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. μεταξύ των ομάδων ΑΟ Καλαμάτα 1980 – ΑΠΣ ΑΡΙΣ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κίνηση πολιτών «Καλαμάτα 2030» θα παραδώσει έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή, προκειμένου να εγκατασταθεί στο χώρο της Τέντας.