ΝΔ: Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πριν από μερικά 24ωρα η Κυβέρνηση, με δήλωση του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, η Ελλάδα θα έπαιρνε με leasing, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ. Υπογράμμιζε μάλιστα ότι οι φρεγάτες “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

Τώρα, όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα, η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί διαψεύδει τον κ. Κουβέλη. Τον αδειάζει, όμως, με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά από project.

Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία; Διότι ο τραγέλαφος είναι πως με νέες του δηλώσεις ο κ. Κουβέλης διέψευσε και εκείνος τον κ.Τζανακόπουλο επιμένοντας ότι είναι θέμα χρόνου η χώρα μας να νοικιάσει τις γαλλικές φρεγάτες, ενώ κάτι τέτοιο διαψεύδεται πλέον και από το Παρίσι.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι η κυβέρνηση έχει χαθεί στη μετάφραση Β. NOVARTIS