Εκδηλώσεις για την επέτειο Ναυμαχίας της Μεθώνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εορτάστηκε και φέτος η επέτειος Ναυμαχίας της Μεθώνης και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ελλήνων ναυτικών που καταναυμάχησαν μοίρα του Τουρκοαιγυπτιακού στόλου μέσα στο λιμάνι της Μεθώνης στις 30/4/1825

Παρουσία επισήμων δημοτικών και άλλων αρχών της περιοχής στη πλατεία Παραλίας τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των μαχόντων στη Ναυμαχία της Μεθώνης και στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτριο Καφαντάρη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου…. και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας από τον πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών κ. Νικόλαο Ζαχαριά.

 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές των Σχολείων της Μεθώνης…. και παραδοσιακοί τοπικοί χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης.

Με μικρή δεξίωση μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης έληξαν οι πρωινές εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής.

 

Oι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα και τις βραδυνές ώρες στο Πνευματικό Κέντρο με ομιλία του ιατρού και συγγραφέα κου Μπίρη για τα γεγονότα πρίν και κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας της 30/4/1825.

 

Συνεχίστηκαν με μουσικο-ποιητική βραδυά, έκθεση κειμηλίων από τους Ελληνομνήμονες ..και τελικά έγινε “αναπαράσταση ” της ναυμαχίας και καύση βεγγαλικών..