Απαντήσεις Κατσίβελα για τα μηχανήματα έργου αλλά και τους …συμβασιούχους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την αγροτική οδοποιία ο Δήμαρχος κ. Τάκης Κατσίβελας μετά από ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων τόνισε ότι δράσεις γίνονται “παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα με τα μηχανήματα έργου καθώς υπάρχει υστέρηση της οικονομικής υπηρεσίας να διαχειριστεί το θέμα των συνεργείων (για επισκευή των μηχανημάτων), θέτοντας ως προτεραιότητα την υποστήριξης της χωματερής στο Αλιμάκι ώστε να παρέχει ασφάλεια με εργασίες που εξελίσσονται”.

Επισήμανε ότι “τα προβλήματα είναι αρκετά με τους δρόμους”. Για τους 8μηνίτες υποστήριξε ότι “ο Δήμος καλείται να επιλύσει προβλήματα που δημιούργησε το υπουργείο Εσωτερικών καθώς η Δημοτική αρχή αναθεώρησε τις αρχικές της θέσεις για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ώστε να ενταχθούν οι συμβασιούχοι καθώς δεν θα υπήρχε δυνατότητα στο μέλλον να πάρει άλλο μόνιμο προσωπικό”. Εξήγησε ότι “ο Δήμος ακολουθεί τον οδικό χάρτη του υπουργείου Εσωτερικών που δημιούργησε προβλήματα” καταλήγοντας ότι “τελικά με τις παρατάσεις και υποσχέσεις της κεντρικής εξουσίας οδηγούνται οι εργαζόμενοι σε κανιβαλισμό”.

Σε ότι αφορά τους 8μηνίτες που αφορά συνολικά 30 άτομα προτεραιότητα του Δήμου προκειμένου να καλύψει πάγιες ανάγκες θα είναι η οριστική απόφαση για την πρόσληψη των 25 περίπου μόνιμων υπαλλήλων που πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καθώς οι μόνιμες θέσεις έχουν αξία για την σωστή λειτουργία του Δήμου.

ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ…ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ομόφωνα πάντως πέρασε μετά από συζήτηση το θέμα για την Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ΄ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων που αφορά 11 δικαιωμένους εργαζόμενους.

Η παράταξη της κα Μαραβελή έκανε λόγο για “κανιβαλισμό” των δικαιωμένων εργαζόμενων από το 2017- κάτι που συμφώνησε αργότερα ο κ. Κουτρουμπής που είναι στην οικονομική επιτροπή-λέγοντας ότι “ο Δήμος μπορούσε να αξιοποιήσει τον νόμο Σκουρλέτη 4447/2016 και να μην εμπαίζει τους συμβασιούχους με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καθώς ήταν όμηροι με την θέση τον Απρίλιο του 2017 του Δήμου να ασκήσει ένδικα μέσα στον Άρειο Πάγο και εκ των υστέρων να έρχονται τιμητές”. Να τελειώσει η ταλαιπωρία των εργαζομένων ζήτησε ο Σωτήρης Μπακούρος, να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου με άξια στελέχη που έχουν κατάρτιση επανέλαβε ο κ. Ζαχ. Κανελλόπουλος, ενώ τονίστηκε ότι το θέμα ξεκίνησε από το υπουργείο Εσωτερικών όπως είπε ο κ. Σαρμαντζής.

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας παραδέχτηκε ότι αναθεωρήθηκε η στρατηγική του Δήμου ώστε με διαφανείς διαδικασίες να τελειώσει το θέμα των δικαιωμένων συμβασιούχων καθώς θέλει να αξιοποιήσει καταρτισμένο δυναμικό που θα ενισχύσει την εύρυθμη λειτουργία του, καταλήγοντας ότι “ο Δήμος δεν κράτησε κανένα εργαζόμενο σε ομηρία καθώς η απόφασή του κοινοποιήθηκε άμεσα στους ενδιαφερόμενους με τον πλέον ξεκάθαρο και νόμιμο τρόπο”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ