«Το Ταξίδι του Φερεϋντούν» στην Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή Κυπαρισσίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Το Ταξίδι του Φερεϋντούν», το βιβλίο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, που έχουν αγαπήσει πάνω από 40.000 παιδιά και έχουν συζητήσει με τον συγγραφέα στους χώρους των σχολικών τάξεων, ζωντανεύει σε μια παράσταση που πρωταγωνιστούν τα ίδια τα παιδιά στην Ερασιτεχνική Θεατρική Σκηνή Κυπαρισσίας.

Είναι η ομάδα «Έτσι κι Αλλιώς» της Ελένης Δρακουλάκου σε σκηνοθεσία της ιδίας.

Είναι μια σκληρή αλλά συνάμα ποιητική ατμόσφαιρα που μας δημιουργεί ονειρικές εικόνες και μας μεταφέρει στην προσπάθεια που κάνει ο άνθρωπος για να πετύχει στο ταξίδι της ζωής του.

Μέσα από τα μηνύματά του, δημιουργεί πολιτισμικά ερεθίσματα στην συνείδηση όλων μας, αναδεικνύοντας ζητήματα όπως είναι η ομορφιά της διαφορετικότητας, η δύναμη της αλληλεγγύης, η αυτοπεποίθηση που προσφέρει η γνώση, καθώς και το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια συνανθρώπους μας, εξ αιτίας των πολέμων σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η υπόθεση του έργου:

Μ’ ένα όνειρο μεγάλωσε ο Φερεϋντούν από το Χοραμσάρ. Να μάθει γράμματα και να γυρίσει όλον τον κόσμο μ’ ένα ποδήλατο. Κι όταν το σπίτι του βομβαρδίστηκε στον πόλεμο, το μόνο που του απέμεινε ήταν ο πολύχρωμος χαρταετός του… Το παραμύθι είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Πέρση ποιητή ΦερεΫντούν Φαριαντ για να αφηγηθεί τις διαδρομές στη σκέψη και στη ζωή κάθε Φερεϋντούν που αναζητεί έναν καλύτερο κόσμο.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Αφηγητής: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φερεϋντούν: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ

Χαρταετοί: ΑΚΡΙΒΗ ΓΚΟΓΚΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΓΚΙΝΤΖΕΦ

Μητέρα: ΝΕΦΕΛΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πατέρας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δάσκαλος: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ληστές: ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΓΚΙΝΤΖΕΦ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΡΥΔΟΜΑΤΗΣ

Παιδιά του πολέμου: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΙΣΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΥΡΕΤΤΑ ΚΤΕΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΓΚΙΝΤΖΕΦ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΡΥΔΟΜΑΤΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαϊου στις 9.30 το βράδυ στον πολιτιστικό χώρο «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία.