Mάκαρης: Ο Νίκας αρνήθηκε να συζητήσει για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 15/5 η πρόταση που υπέβαλα προς το Σώμα για την διεξαγωγή συζήτησης για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ( Κλεισθένης 1  και  απλή αναλογική)  πυροδότησε την σφοδρή άρνηση του δημάρχου Καλαμάτας .

Ο δήμαρχος  νόμιζε  ότι έτσι  υπεξέφυγεαλλά τελικά, για μια ακόμα φορά, απλώς  ξέφυγε. Προσπάθησε να μην εκτεθεί  και να αποφύγει να εκφράσει  τον παλαιοκοματισμό του και την αναχρονιστική πολιτική θέση της δημοτικής  του παράταξης, αλλά τελικά με τον αντιδημοκρατικό του λόγο, θεωρώντας την συζήτηση για ένα τέτοιο σημαντικό θέμα  στο ανώτατο όργανο δημοκρατίας της πόλης  ως «φανφάρα»,προσέβαλε το δημοτικό συμβούλιο  και συνακόλουθα τους πολίτες της Καλαμάτας.

Παραβίασε τον θεσμικό του ρόλο και επιβεβαίωσε την αμεσότητα της ανάγκης για τη μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης,  μεταρρύθμισης  προς την κατεύθυνση αποφυγής τέτοιων φαινομένων.

Αντιπαρερχόμαστε λοιπόν αυτή την συμπεριφορά  και εμμένουμε στην  άποψη ότι τέτοιες σημαντικές αλλαγές που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουν να συζητούνται   από το θεσμικό όργανο που αντιπροσωπεύει τους πολίτες της Καλαμάτας και δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

 

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δήμου Καλαμάτας