Συγκίνηση και ποντιακές λύρες στο τελευταίο αντίο του Χάρρυ Κλυνν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 78 ετών.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς) για να πουν το τελευταίο αντίο στο σπουδαίο κωμικό βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ομάδα Ποντίων με παραδοσιακές φορεσιές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδικοίκησης, αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και πολλοί πολίτες.

Στην κηδεία του Βασίλη Τριανταφυλλίδη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος και η Σάννυ Μπαλτζή με την κόρη της και εγγονή του Χάρρυ Κλυνν.   Η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα ενώ της εξοδίου ακολουθίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο Καλαμαριάς.

To φέρετρο έφτασε στο ναό στους ώμους Ποντίων, συνοδευόμενο από ποντιακές λύρες.

Αν και η οικογένεια είχε σημειώσει πως επιθυμούσε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στα “Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος”, στον Ιερό Ναό έφτασαν δεκάδες στεφάνια, ένα από τον πρωθυπουργό, άλλα από γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Πάριος και αρκετά από αθλητικούς παράγοντες καθώς ο Χάρρυ Κλυνν είχε ασχοληθεί για χρόνια ενεργά με την ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά τον θάνατο του γιου του, Νίκου Τριανταφυλλίδη, η υγεία του Χάρρυ Κλυνν είχε επιδεινωθεί και υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Πηγή lifo.gr