7.000 ευρώ στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας από τη συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Χορού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με επιστολή της αναπληρώτριας διευθύντριας για θέματα Διοίκησης, Αλίκης Φιδετζή, ενημέρωσε το Δήμο Καλαμάτας ότι από τη συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, υπό τη μουσική διεύθυνση του εξέχοντος βιολιστή και μαέστρου Λεωνίδα Καβάκου και με τη σύμπραξη του διακεκριμένου βιολιστή Ρόμαν Σίμοβιτς, συγκεντρώθηκε ποσόν 7.000 ευρώ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και το ανωτέρω ποσόν τίθεται στη διάθεση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, προκειμένου αυτή να προμηθευτεί ό,τι κρίνει απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας διέθεσε το Μέγαρο Χορού, του οποίου ο λόγος ύπαρξης αναδεικνύεται με τέτοια μεγάλου βεληνεκούς γεγονότα, ενώ υποστήριξε οικονομικά και οργανωτικά την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Όλοι οι μουσικοί συμμετείχαν στη συναυλία αφιλοκερδώς.

Η κυρία Φιδετζή σημειώνει στη σχετική επιστολή, που απευθύνεται στο Διοικητή του Νοσοκομείου και κοινοποιείται στο Δήμαρχο, ότι «ειδική μνεία οφείλεται στην αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη που λάβαμε από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Δίχως τη συνδρομή τους, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το εγχείρημα αυτό (…). Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, όπως επίσης και τους συμπολίτες σας, που έσπευσαν να γεμίσουν ασφυκτικά το Μέγαρο Χορού και – εμμέσως διά της παρουσίας τους – να προσπαθήσουν να προσφέρουν στους μικρούς σας ασθενείς λίγη ανακούφιση».