Γκάφα στελέχους της ΝΔ – Aντιδράσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Πιπίνα Π. Κουμάντου, είναι στέλεχος της ΝΔ και Μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ. Φυσικά το όνομα της δεν το γνωρίζει κανείς και η κ. Κουμάντου θεώρησε σωστό να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο, μιλώντας για τον Λαμπράκη.

Έγραψε λοιπόν η κ. Πιπίνα Κουμάντου:
«Πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο σπίτι φίλων, με παιδιά και εφήβους. Η τηλεόραση έδειχνε ειδήσεις και κάποια στιγμή όλοι ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να μιλάει, με περίσσιο πάθος, για κάποιον «Γκοτζαμάνη» και το …τρίκυκλό του καθώς και για τις πρακτικές του, που χρησιμοποιεί ο Κ. Μητσοτάκης…
«Ποιος είναι αυτός ο Γκοτζαμάνης και γιατί απασχολεί τη Βουλή;» αναρωτήθηκε η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων και ειδικότερα τα 17χρονα, που ετοιμάζονται και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.
Τους αφηγήθηκα τα εξής:
«Στις 22 Μαΐου 1963, ώρα 22.15, ο γιατρός, βουλευτής της ΕΔΑ, ακτιβιστής Γρηγόρης Λαμπράκης, διέσχιζε με μια παρέα φίλων του, την διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ερμού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκείνη την ώρα διερχόταν από εκεί ο Σπ. Γκοτζαμάνης, που, οδηγώντας το τρίκυκλό του, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον βουλευτή, ο οποίος εξέπνευσε, υποκύπτοντας σε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι στη μία και μισή τα ξημερώματα της 23ης Μαΐου 1963. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική Αριστερά μιλούσε για «δολοφονία», οργανωμένη από το «παρακράτος της δεξιάς κυβέρνησης»

 

Δελτίο τύπου της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας

“Διαβάσαμε με έκπληξη τα όσα υποστηρίζει το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Πιπίνα Κουμάντου, σχετικά με τη δολοφονία Λαμπράκη και το πως αυτή συντελέστηκε. Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη αποτελεί μία από τις πιο μαύρες στιγμές της συντηρητικής παράταξης, την οποία ίσως η κυρία Κουμάντου επιθυμεί να παραφράσει.

Η πράξη αυτή είχε πολιτικά αίτια και ήταν πλήρως ενορχηστρωμένη από το παρακράτος της Δεξιάς που εκείνη την εποχή λειτουργούσε με τακτικές μαφίας. Δεν ήταν ούτε τυχαίο γεγονός, ούτε οφείλεται σε ένα απλό τροχαίο και σκοπό είχε να τιμωρήσει τον ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη για την μέχρι τότε δράση του.   

Συνιστούμε στην κυρία Κουμάντου, λοιπόν, να ανατρέξει εκ νέου στην Ιστορία και στα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου και να είναι πιο προσεκτική την επόμενη φορά που θα αναφερθεί σε εμβληματικά πρόσωπα της Δημοκρατικής Παράταξης, γιατί οι σημερινοί 17χρονοι θα πρέπει να μαθαίνουν την πραγματική Ιστορία της χώρας.”