Μίνι καύσωνας τις επόμενες ημέρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Θερμοκρασίες που θα φτάσουν και ίσως να ξεπεράσουν τους 37 βαθμούς κελσίου προβλέπει για τις επόμενες ώρες ημέρες η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει την Κυριακή 10 Ιουνίου αλλά μέχρι τότε το θερμόμετρο θα είναι στα ύψη και ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού θα είναι γεγονός.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 20 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στα ηπειρωτικά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας έως τους 35 βαθμούς), 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 34 βαθμούς στην Κρήτη, 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό Κόλπο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.