Περιοδεία Αλέξη Χαρίτση στην Τριφυλία (φωτο)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περιοδεία στην παραγωγική γη της Τριφυλίας αλλά και στις δομές υγείας πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής οικονομίας ο οποίος έγινε δεκτός από τους παραγωγικούς φορείς με ενθουσιασμό.

Αρχικά επισκέφθηκε την Ομάδα παραγωγών Φιλιατρών όπου τον καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του φορέα Γιώργος Αλεξανδρόπουλος μαζί με τον κ.Τέλη Κανναβό αλλά κυρίως με παραγωγούς της περιοχής.

Ο κ. Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε αναλυτικά για την πιστοποίηση των προιόντων, την συσκευασία τους, την παραγωγική δυναμική που αναπτύσσει η περιοχή ως κορυφαίο κέντρο καλλιεργειών και κηπευτικών χαμηλής κάλυψης. Παράλληλα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις μεταφορές, την εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και την στήριξη των αρμόδιων φορέων καθώς οι παραγωγοί εντόπισαν ως μεγάλο έλλειμμα την απουσία χάραξης εθνικής στρατηγικής για τα αγροτικά προιόντα.

Επίσης γεύθηκε τοπικά προιόντα όπως το πιο πρώιμο καρπούζι της Ευρώπης το οποίο είναι εύγεστο απαλλαγμένο από φάρμακα με άριστες αποδόσεις, χρώμα, υφή και κυρίως γεύση. Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για τα στοιχεία καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Τριφυλίας για το καρπούζι, το αγγούρι, την ντομάτα και τα υπόλοιπα κηπευτικά. Μάλιστα η περιοχή συμβάλλει καθοριστικά στο τοπικό και κυρίως στο Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Αργότερα επισκέφθηκε την ευρωπαικών προδιαγραφών θερμοκηπιακή μονάδα της Γεωργικής ανάπτυξης στα Φιλιατρά παρουσία του υπεύθυνου της μονάδας. Εκεί ενημερώθηκε τόσο για τα νέα σπορεία, την καρπόδεση των άριστων υβριδιών ντομάτας, την τεχνογνωσία που παράγεται στο κέντρο πάνω στην γενετική αξία των φυτών καθώς και τους χώρους με τις εγκαταστάσεις του κέντρου όπου έμεινε εντυπωσιασμένος.
Τον κ. υπουργό συνόδευε κλιμάκιο από το υπουργείο, ενώ το παρών έδωσαν η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τριφυλίας κ. Ιωάννα Μαραβελή με την κ. Τσούλου, εκπρόσωποι φορέων ενώ παρών ήταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Επίσκεψη στην νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσία του αναπληρωτή διοικητή του ιδρύματος κ. Μπασιάκου, του οικονομικού Διευθυντή κ. Θεόδωρου Ντέντε, εκπροσώπων των εργαζομένων και του ιατρικού προσωπικού, παρουσία στο γραφείο του εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας όπως του αναπληρωτή Δημάρχου κ. Μερκούρη, του Αντιδημάρχου Κυπαρισσίας κ. Τσίγγανου, της επικεφαλής της ριζοσπαστικής κίνησης κα Μαραβελή με την κα Τσούλου.

Ο κ. Μπασιάκος αποτύπωσε στον υπουργό την εικόνα της μονάδας με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας έμφαση στην αγορά νέου ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού με υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπως και την προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου κι άλλων.

Επίσης υπάρχει προμελέτη για την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων στο χώρο του ιδρύματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες ώστε να συστεγάζονται μαζί και όχι σε μισθωμένα οικήματα στην περιοχή με την μελέτη να είναι 1,2 εκ. ευρώ σε 200 τ.μ.. Παράλληλα μίλησε για την μονάδα τεχνητού νεφρού που έχει αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ευρύτερη περιοχή, χάρη στις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια…

ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ…

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Χαρίτσης εξήρε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν λέγοντας ότι την ώρα της ξενάγησης αναλογίστηκε ότι τα χρήματα που δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς έπιασαν τόπο αξιοποιώντας τον νοσηλευτικό ίδρυμα μαζί με τις δωρεές.

Συμπλήρωσε ότι το νοσοκομείο καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή με εγκαταστάσεις και προσωπικό ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει την εικόνα που αποκόμισε στους υπουργούς υγείας για την προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλεται στο νοσοκομείο. Κατέληξε λέγοντας ότι στέκονται οι δομές υγείας στα πόδια του χάρη στο προσωπικό και τις επενδύσεις σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο που αύξησε τις δυνατότητές του, ενώ υποσχέθηκε να είναι παρών για τα προβλήματα της περιοχής.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εκπρόσωπος συλλόγων ως κοινωνικός εταίρος παρέδωσε στον υπουργό το εξαιρετικό βιβλίο για την ιστορία της Κυπαρισσίας της κας Ιμιρζιάδη που απεικονίζει την μαγεία της πόλης μέσα από ένα λεύκωμα που σημειωτέον απέσπασε θετικές κριτικές στον ελληνικό και ξένο Τύπο..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ