Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των οδοσημάτων στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε σχεδόν η τοποθέτηση των οδοσημάτων σε κεντρικές αρτηρίες της Κυπαρισσίας κατ εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία εφαρμόζεται άμεσα με όποια προβλήματα προκύψουν σταδιακά να επιλύονται με απόφαση του οικείου Δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις θα υπάρξουν προβληματισμοί ιδίως για την περιοχή της κόντρας με την οδό 25ης Μαρτίου όπου πλέον είναι κάθοδος ως την παραλιακή ζώνη. Τούτο διότι οι οδηγοί θα πρέπει αν θέλουν να μεταβούν για παράδειγμα στο 2ο Δημοτικό σχολείου ή σε άλλο σημείο θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν τον κύκλο. Μάλιστα το σημείο αυτό δεν είχε στο παρελθόν αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Παρατηρήσεις πάντως θα μπορούν να υποβάλλουν οι φορείς της περιοχής όπως ο Εμπορικός, οι αυτοκινητιστές ενώ δεν αποκλείεται το θέμα να απασχολήσει και το Διασσυλογικό όργανο που έχει συσταθεί με φορείς της πόλης.

Πάντως έγιναν τοποθετήσεις πινακίδων στη κεντρική πλατεία και αναρτήθηκε σήμα για την περιοχή Νοσοκομείου το οποίο θα μπορούσε να είναι πιο έντονο με σήμανση και ίσως στην Αγγλική γλώσσα.

Τέλος να τονιστεί η φιλοτιμία του συνεργείου από το Δήμο που εργάστηκαν για την αποπεράτωση του έργου όπως και συντονιστή υπαλλήλου Δήμου για το έργο.

Οι κάτοικοι ελπίζουν ότι θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης μελλοντικά, να εξωραιστούν περιοχές, να διευκολυνθούν επαγγελματίες αλλά κυρίως επισκέπτες στη περιοχή.

Έχουν προταθεί μάλιστα από μέλη κοινωνικών εταίρων να δημιουργηθεί νησίδα στην είσοδο της πόλης κοντά στο Μητροπολιτικό ναό και μελλοντικά ίσως ένα δρόμο κάτω από τον ΟΣΕ για μεγάλα φορτηγά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ