Στους ρυθμούς του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού η Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η παρουσίαση του προγράμματος του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έγινε χθες το βράδυ Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, πραγματοποιείται για 24η συνεχή χρονιά από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου 2018, με νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Λίντα Καπετανέα.

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Καλαμάτας - Municipality of Kalamata.

Ο Δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, το Διεθνές Κέντρο Χορού, που ανήκει στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις» και διοργανώνει το Φεστιβάλ, και η Kαλλιτεχνική Διευθύντρια Λίντα Καπετανέα προτείνουν για φέτος ένα εξαιρετικά πλούσιο και πολυποίκιλο πρόγραμμα είκοσι οκτώ συνολικά εκδηλώσεων, με έντεκα ξένες ομάδες
χορού –εκ των οποίων οι επτά παρουσιάζουν πρώτη φορά έργο τους στην Ελλάδα–, τρεις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, οκτώ υπαίθριες παραστάσεις χορού, τρία σεμινάρια, ένα εργαστήρι, ένα masterclass, μία έκθεση φωτογραφίας και μία μουσική βραδιά.

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Καλαμάτας - Municipality of Kalamata.

Με την πεποίθηση ότι ο χορός είναι ανθρώπινη ανάγκη, η Λίντα Καπετανέα σχεδίασε το φετινό πρόγραμμα ως έναν ύμνο στο ανθρώπινο σώμα, στις άγνωστες και αμέτρητες δυνατότητές του. H φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη σε δημιουργούς και δασκάλους με πολύπλευρη δραστηριότητα και σε μεγάλους ερμηνευτές που εξερευνούν και δοκιμάζουν τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ καλούνται να αναλογιστούν τις πραγματικές τους δυνάμεις εμπνεόμενοι από τα παραδείγματα χορευτών, ακροβατών, εικαστικών, μουσικών και ποιητών, που συνεχώς δοκιμάζουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος, της κίνησης και της ύπαρξης.

Βασικό ζητούμενο της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας είναι να εδραιωθεί ο διάλογος του χορού με όλες τις τέχνες που θα προωθεί τον στοχασμό και την ενασχόληση με το ανθρώπινο σώμα και την κίνηση, σε όλα τα επίπεδα: πρακτικό, φιλοσοφικό, καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει από γλυπτική και σύγχρονο τσίρκο μέχρι ζωγραφική και street dance, με έργα που συνδυάζουν διαφορετικές μορφές τέχνης.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Το κυρίως πρόγραμμα παραστάσεων στο Μέγαρο Χορού με 14 παραγωγές, 7 στην Κεντρική Σκηνή και 7 στο Στούντιο
  • 8 υπαίθριες παραστάσεις χορού στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, κάθε μέρα την ίδια απογευματινή ώρα (στις 19:00) με ελεύθερη είσοδο
  • Μία έκθεση φωτογραφίας στο φουαγιέ του Μεγάρου και μία μουσική βραδιά επίσης με ελεύθερη είσοδο
  • Δύο σεμινάρια χορού και ένα masterclass για χορευτές, ένα εργαστήρι για παιδιά και ένα για ΑμεΑ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΤΟΥ 24ου  FESTIVAL ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΔΩ