Η κοινωνία «βράζει» και δε θέλει άλλα λόγια (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το ποτάμι..δεν γυρίζει πίσω λένε τα συνθήματα, αλλά αγνοούν προφανώς ότι το ποτάμι βράζει! Καθώς η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες παραμένει, η λαϊκή οργή ξεχειλίζει αναμένοντας να δουν την πραγματική οικονομία να εκκινεί ξανά…

Τα καθημερινά έξοδα είναι δυσβάσταχτα λένε οι πολίτες όπως ο κ. Μιχάλης που συναντήσαμε σε καφενείο της Μεσσηνίας καθώς “η πραγματική οικονομία είναι μηδέν, γιατί δεν πάμε καλά καθώς είμαστε άνεργοι δεν έχουμε λεφτά” ενώ για την…επιμήκυνση του χρέους δηλώνει ότι “να πάνε να τα πληρώσουν εκείνοι που τα φάγανε τελικά”, οπότε ο κόσμος λέει τον πόνο τους με τους φίλους τους.

Ο συνταξιούχος κ. Χρήστος μας λέει για την χαμένη αξία μας ερωτώντας “αλήθεια ποιος είναι αισιόδοξος σήμερα, ψάχνουμε να την βρούμε αλλά διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πουθενά” προσθέτοντας ότι “πρώτα από όλα φταίμε εμείς, ο απλός λαός και μάλλον είμαι αγράμματος παρά το σχολείο της ζωής” ενώ οι νέοι άνθρωποι έχασαν την πυξίδα τους τελικά…

ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΡΩΪΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ” ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΜΠΟΖΙΚΑ (ΠΑΛΜΟΣ 90,5)

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΛΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Ο συνταξιούχος κ. Νικολόπουλος χαριτολογεί λέγοντας ότι “τι να λέμε τώρα, η οικονομία είναι άριστη, η κυβέρνηση άριστα με τόνο, τελικά είμαστε πλούσιοι, μάλλον να προτείνω να βάλουν παιδιά του Δημοτικού στην κυβέρνηση να λύσουν την οικονομία” για να πει ότι “οι πολιτικοί είναι τελικά ειλικρινείς, δεν μας λένε ψέμματα, έτσι είμαστε τέλεια” ενώ για τους νέους “τα μυαλά έφυγαν στο εξωτερικό και δεν πρόκειται να επιστρέψουν πάλι πίσω βλέποντας την κατάσταση με τις πιστόλες στο κέντρο της Αθήνας, έχουμε υψηλή εγκληματικότητα και ο Θεός βοηθός”.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΙΣΩ…

Ένας άλλος πολίτης ο κ. Γιώργος μας λέει ότι “ο Θεός να βάλει το χέρι τους αλλιώς…” για να συμπληρώσει ότι “αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε γιατί μείναμε μόνοι μας και θα έλεγα στους νέους να μην το βάλουν κάτω”.
Ο κ. Ευγένης ορθά κοφτά μας λέει στο μικρόφωνο ότι “είμαι πολύ απελπισμένος, πες του ότι όλοι οι πολιτικοί είναι καραγκιόζηδες, το πως τα βγάζω πέρα είναι μια άλλη ιστορία” για να αναλογιστεί τα χάλια μας. Σε γενικές γραμμές η απαισιοδοξία αντικαταστάθηκε από την ελπίδα, αλλά οι πολίτες δεν περιμένουν καλύτερα νέα στο μέλλον όπως δηλώνουν ανησυχώντας κυρίως για τις συντάξεις όσο και για τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης..

Δύσκολοι καιροί γαρ…