Σε λίγες μέρες το βιβλίο του Μάριου Αθανασόπουλου για τη Νέδουσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κυκλοφορεί εντός ημερών το δίτομο έργο του Μάριου Αθανασόπουλου που αφορά τη Νέδουσα Μεσσηνίας.

Ο α’ τόμος περιλαμβάνει πληροφορίες ιστορικές, αρχαιολογικές, λαογραφικές, γλωσσολογικές κ.ά. και ο β’ τόμος πίνακες με πλήρη στοιχεία όσων γεννήθηκαν, βαπτίστηκαν, παντρεύτηκαν ή απεβίωσαν στο χωριό από τα τέλη του 1800 έως τις μέρες μας. Επίσης στο βιβλίο περιέχονται και όλα τα γενεαλογικά δένδρα των οικογενειών της Νέδουσας.

“Ένα έργο που με απασχόλησε πάνω από μία δεκαετία, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό για μένα…”  δηλώνει ο καθηγητής φιλόλογος και συγγραφέας του βιβλίου.

Φωτογραφία του χρήστη Marios Athanasopoulos.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Μάριος Αθανασόπουλος γεννήθηκε το 1973 στη Σπάρτη Λακωνίας και ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ κατάγεται από το χωριό Νέδουσα Αλαγονίας στον ΒΔ Ταΰγετο. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση. Η διατριβή του αφορά τη φιλοσοφία της ιστορίας στο Βυζάντιο (Απόψεις περί Ιστορίας στο έργο των ιστορικών της Αλώσεως). Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει διδάξει τρία χρόνια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Παν/μίου Πελοποννήσου «Ηθική Φιλοσοφία» τα μαθήματα: «Κείμενα Μεσαιωνικής και Αναγεννησιακής Ηθικής» και «Περιβαλλοντική Ηθική».

Κ.Θ.