Μάκαρης: Σταθερή και μόνιμη εργασία για τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η δικαστική απόφαση απόρριψης των προσφυγών των 41 εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη, τόσο για την πόλη μας όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έναν κομβικής σημασίας τομέα όπως είναι αυτός της καθαριότητας.
Από την άλλη πλευρά, η κατεπείγουσα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για συζήτηση και λήψη απόφασης για πρόσληψη προσωπικού Καθαριότητας με δίμηνη απασχόληση, δείχνει ότι -για άλλη μια φορά- ο Δήμος βρίσκεται εκτεθειμένος, μιας και το προσωπικό που απομένει, προφανώς, δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της πόλης, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, που οι ανάγκες για καθαριότητα αυξάνονται κατακόρυφα. Πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να επαναπροσληφούν για δίμηνη εργασία κατά προτεραιότητα οι απολυμένοι οι οποίοι έχουν και την απαραίτητη εμπειρία χειρισμού των μηχανημάτων καθαριότητας.

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών στην καθαριότητα και η διατήρηση εργασιακής ομηρίας με προσλήψεις εργαζομένων 2μηνης απασχόλησης, αποτελεί κακή επανάληψη του παρελθόντος και δεν λύνει το πρόβλημα καθαριότητας, που τόσο ταλαιπωρεί τους δημότες ειδικά στις πιο απομακρυσμένες από το κέντρο συνοικίες.
Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για κάθε εργαζόμενο, η μόνιμη και πλήρης απασχόληση με ένσημα και υγειονομική ασφάλιση και κυρίως η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους, προϋποθέσεις και χωρίς άλλη καθυστέρηση είναι αδιαπραγμάτευτο αίτημα. Παράλληλα θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ.

Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης