NEO ΣΟΚ- Πνίγηκε το Μαρούσι!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ισχυρή καταιγίδα στις πυρόπληκτες περιοχές του νομού Αττικής, γεγονός που επιτείνει την ταλαιπωρία αλλά και την αγωνία των κατοίκων, που έχουν ήδη πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές.

Άνοιξαν οι ουρανοί για δεύτερη μέρα στην Αττική με τις βροχές να προκαλούν προβλήματα στα βόρεια προάστια. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Πολλοί κεντρικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, όπως η Αμαρουσίου Χαλανδρίου και όλα τα γύρω στενά, ενώ πρωτόγνωροι είναι οι όγκοι νερού και στην Κηφισιά!

Λόγω της βροχής η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας πραγματοποιείται με δυσκολία από το ύψος της Λυκόβρυσης έως και το ύψος της Νέας Ερυθραίας. Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης απηύθυνε μέσω στου ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.

«Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε.

Αποτέλεσμα εικόνας για NEWSIT / ΚΑΙΡΟΣ / Πνίγηκε το Μαρούσι!

Σταθμός Ηλεκτρικού στην Κηφισιά

Το κύμα κακοκαιρίας εκδηλώνεται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ στο Μαρούσι πέφτει χαλάζι.

Από την εκδήλωση της καταιγίδας, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί περίπου 120 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μελίσσια, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Μεγαλύτερη κινητικότητα υπάρχει στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου οι κλήσεις αφορούν σε άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Μάλιστα, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι οι κλήσεις θα αυξηθούν, καθώς υπάρχει ανοδική τάση.

Φωτογραφία του Argyris Kavallaris.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε διάφορους δρόμους της Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων είναι κλειστή για τα οχήματα η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Βασιλόπουλου στη Νέα Ερυθραία.

Προβλήματα υπάρχουν και στη γέφυρα Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Λαμία, κυρίως στη δεξιά λωρίδα.

Έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης απηύθυνε μέσω στου ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος. «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» είπε.
Οι περιοχές που βρέχει καταρρακτωδώς είναι Μαρούσι, Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσος αλλά και στην Κερατέα. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 100 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα κυρίως σε Κηφισιά, Μαρούσι και Πεντέλη. Σοβαρότατες υλικές ζημιές σε σπίτια στο Μαρούσι, κλειστή η είδσοδος της Αττικής οδού από την λεωφόρο Κηφισίας
protothema    newsit