Μεταφέροντας την ψυχή των Μανιατών  στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η τραγωδία που εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας είναι δύσκολο να χωρέσει στον ανθρώπινο νου· μας κάνει να σκεφτόμαστε πόσο αδύναμος φαντάζει ο άνθρωπος μπροστά στα στοιχεία της φύσης. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες όμως, υπάρχει πάντα ένα φως που λάμπει μέσα στο σκοτάδι και δίνει ελπίδα πως κανείς δεν είναι μόνος και αβοήθητος: η ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Πρεσβεύοντας την αξία αυτή, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης προέβη σε συγκέντρωση φαρμάκων και ιατρικού υλικού και σήμερα 27 Ιουλίου 2018, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ. Α. Μαριόλης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και τις τοπικές Μονάδες Υγείας, διανέμοντας τις προμήθειες στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο σημείο συγκέντρωσης τροφίμων του Στρατού,μεταφέροντας την ψυχή των Μανιατών στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητική. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Μανιάτες που απάντησαν άμεσα στο κάλεσμά μας, στους παραθεριστές που, βλέποντας την κινητοποίηση μας, έσπευσαν κι αυτοί να βοηθήσουν, αλλά και σε όλους όσους θα ήθελαν να συνδράμουν στην προσπάθεια μας, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ένα τεράστιο μπράβο αξίζει και στους αφανείς ήρωες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις περιοχές της τραγωδίας, στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και τους εθελοντές που περιθάλπουν τους πυρόπληκτους και προσπαθούν να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο.

«Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε εμείς, όσο βαστάει ακόμα η θερμοκρασία τούτη της Γης, όσο δεν έρχουνται σεισμοί, κατακλυσμοί, πάγοι, κομήτες να μας εξαφανίσουν, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινο αγώνα!» (Ν. Καζαντζάκης)

Οι Μανιάτες συνεχίζουν…