Μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια βελτίωσης στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε τροχιά αναβάθμισης του πρωτογενούς τομέα βρίσκεται η Τριφυλία με εξωστρέφεια στο παραγωγικό της δυναμικό.

Η αύξηση του εγχώριου ΑΕΠ από την περιοχή συμβάλλει καθοριστικά για το μέλλον του τόπου, επιβεβαιώνει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή του ραδιοσταθμού Παλμός 90,5 ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Πιο αναλυτικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τονίζει ότι “η ανάπτυξη όπως τέθηκε στην ερώτηση δεν προέρχεται μόνο από τις θερμοκηπιακές μονάδες, αφού η υλοποίηση του μέτρου 4.1 με τα σχέδια βελτίωσης αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια του παραγωγού τα οποία λόγω της δυνατότητας αξιοποίησης ενισχύει το προφίλ του τόπου μας, καθώς μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περισσότερα από 60 σχέδια βελτίωσης” για να προσθέσει ότι “τα οποία είναι επενδυτικά σχέδια ως 500.000 στο τομέα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών που σημαίνει ότι θα έχουμε αύξηση των καλλιεργειών αλλά κυρίως εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μονάδων”.

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Παράλληλα ανάφερε ότι “εισάγονται νέες τεχνολογίες όπως οι υδροπονικές μέθοδοι με στόχο να αυξήσουν την καλλιέργεια ανά μέτρο έκτασης με τόνωση της ποιότητας άρα και της δυναμικής για την περιοχή” για να συμπληρώσει ότι “επενδύσεις γίνονται επίσης με τεχνολογικό εξοπλισμό στα θερμοκήπια, αλλά και στην κτηνοτροφία γιατί οι εγκαταστάσεις στο τόπο μας πρέπει να ενισχυθούν αλλά και οι έγγειες βελτιώσεις, αλλά γενικότερα σε εξοπλισμό των εκμεταλλεύσεων”.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ως το Σεπτέμβριο ώστε έγκαιρα σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες επενδύσεις για να ξεκινήσουν άμεσα μέχρι την έκδοση οριστικών πινάκων. Εκτίμησε τέλος ότι τα νέα σχέδια βελτίωσης θα αυξήσουν τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες κατά 10% οπότε στην οικονομική συγκυρία που διανύουμε θα δώσει ώθηση ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ