κατάχρηση εξουσίας: ένα καθημερινό έγκλημα …

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

“Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο” , είχε πεί παλαιότερα, ο  ‘Εθνάρχης’ Καραμανλής.

Πράγματι, το 60-70% του Λαού, άνθρωποι απ όλες τις κοινωνικές τάξεις, πάσχουν από  μ ε γ α λ ο μ α ν ί α  .  Είναι η μόνιμη γρίπη της φυλής.

Το πρόβλημα –εκτός από ιατρικό- είναι και ποινικό. Διότι η μεγαλομανία οδηγεί σε   κ α τ ά χ ρ η σ η   ε ξ ο υ σ ί α ς , δηλαδή σε ποινικά αδικήματα.

Οι Καραμανλήδες-Παπανδρέηδες-Μητσοτάκηδες, και 5-10 οικογένειες πλούσιων και εφοπλιστών, νομίζουν πως όλη η χώρα είναι δικιά τους.  Οι Ακαδημαϊκοί αρέσκονται να τους αποκαλούν πως είναι ‘Αθάνατοι’.

Οι Ιεράρχες παριστάνουν τους πνευματικούς ηγέτες, απλώνουν το χέρι για να τους το φιλάνε, και διαχειρίζονται περιουσία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σαν να είναι δικιά τους.

Κανένας παράνομος που έχει μια θέση, δεν παραιτείται από ευθιξία…

Ενώ όλοι , αν και παράνομοι, κάνουν μηνύσεις, είναι δικομανείς.

—Αλλά και ο απλός πολίτης κάνει παρανομίες από κατάχρηση εξουσίας. Κλέβει το κράτος και χτίζει παράνομη βίλα μέσα στο δάσος. Ο πυροσβέστης ανάβει φωτιές, από εκδίκηση που δεν τον έκαναν μόνιμο. Ο μπάτσος οδηγάει χωρίς να φοράει ζώνη , αλλά σε γράφει εσένα. Ο δημ. υπάλληλος καπνίζει στο γραφείο του. Ο στρατιωτικός κάνει καψόνι στους κατώτερους, και ο ‘παληός’ φαντάρος στους νέους. κλπ. κλπ. κλπ….

Όλα αυτά είναι  μ ε γ α λ ο μ α ν ί α  και  κ α τ ά χ ρ η σ η   ε ξ ο υ σ ί α ς.

το φαινόμενον : Αρτέμης Σώρρας!

Η περίπτωση του Σώρρα είναι χαρακτηριστική. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, με εξαιρετικές ικανότητες στο λέγειν, αν και είχε λίγα χρήματα, όμως κατάφερε να τον πιστέψουν  εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, πως τάχα έχει 600 δις, ή και 2,5 τρις (!), και μπορεί να ξεχρεώσει τη χώρα. κλπ. κλπ.   Όμως δεν τον συνέλαβαν από την αρχή, που έλεγε ψέματα για τα 600 δις, και μόνο πολύ αργά κατηγορείται για  κακουργήματα :  εγκληματική οργάνωση, απάτη  σε βάρος του Δημοσίου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ.α.

—-Υπάρχουν εκατοντάδες , που μοιάζουν λίγο ή πολύ με τον Σώρρα:  Γεωργιάδης, Πλεύρης, Λιακόπουλος, Χίος, Λεβέντης… Και ακόμα περισσότεροι όσοι πάσχουν από θρησκευτική μεγαλομανία: π.χ. ο  ‘Μητροπολίτης’ Κρήτης Ιλαρίων.

 

  Ψυχανάλυση της μεγαλομανίας

Το λέει η ίδια η φράση: ξέρεις ποιός είμαι γω , ρέ ?!?  Πιστεύει πως είναι πολύ μεγάλος και τρανός, ενώ ο άλλος είναι ‘μικρός’ και ασήμαντος.

Η μεγαλομανία, κατά βάθος, είναι κόμπλεξ κατωτερότητας. Απόδειξη ότι μιμούμαστε τους ευρωπαίους: στη γλώσσα, και στη συμπεριφορά. Και η βασική αιτία είναι η τυπολατρική θρησκεία, η πολύ συντηρητική κοινωνία, η έλλειψη σεξουαλικής αγωγής, η αγαμία, για να το πούμε χωριάτικα…

 

θεραπεία της πάθησης

Για να θεραπεύσουμε τους μεγαλομανιακούς Έλληνες, πρέπει να ανεβάσουμε τον πληγωμένο ‘καλό’ εγωισμό τους, να τους διώξουμε το φόβο κατωτερότητας. Χρήσιμα προς τούτο είναι: ο ερωτισμός,  οι καλές τέχνες, η μουσική,ειδικώς τα παραδοσιακά τραγούδια.

Και συγχρόνως πρέπει να ‘κόψουμε’, τον  μεγαλοεγωισμό του καθενός, με πειθαρχία, αυστηρότητα, τιμωρία.       μαστίγιο και καρότο .

Κατά βάθος οι Έλληνες,  ‘ξέρουν’ μέσω dna, για το  ένδοξο παρελθόν τους, και πως αξίζουν για να πετύχουν πολλά. Και πράγματι: αν τους κόψεις τον αρρωστημένο εγωισμό, θα κάνουν ‘θαύματα’.

Αλλά επειδή το κράτος αργεί να θεραπεύσει το πρόβλημα, τη λύση θα τη δώσουμε εμείς:

  • μην αφήνετε τους μεγαλομανείς ‘σε χλωρό κλαρί’.
  • Μην αφήνετε το φίδι να βγει απ το αυγό του.
  • Όποιος κάνει τον ‘αρχηγό’ σε μια παρέα, όποιος μιλάει συνεχώς, πάψτε τον.
  • Μην φιλάτε τα χέρια σε παπάδες και δεσποτάδες.
  • Μη σέβεστε τους πλούσιους και τους επιστήμονες, μόνο και μόνο επειδή έχουνε λεφτά ή  πτυχίο…

υποσημειώσεις

  1. –Ο Καραμανλής, έπασχε και αυτός από σύνδρομο μεγαλομανίας, και πολλές φορές υπέπεσε σε κατάχρηση εξουσίας. Πριν τη χούντα κυβερνούσε σα δικτάτορας, έβριζε με τα χειρότερα λόγια τους Βουλευτές και Υπουργούς του. Και όταν πιά γέρασε, ο ‘εθνάρχης’, δεν ήθελε να θαφτεί με τους άλλους θνητούς, και έφτιαξε ειδικό νόμο: όποιος έχει ίδρυμα στ’ όνομά του, να μπορεί να θάβεται ιδιωτικά…

–Ο  Σαρτζετάκης, τον ξεπέρασε σε μεγαλομανία, την οποία μετάδωσε σε όλο το λαό με τη φράση: είμαστε έθνος ανάδελφον! (=ξέρεις ποιοί είμαστε εμείς, ρε!!)

  1. –Από την ίδια πάθηση έπασχαν όλοι οι ‘μεγάλοι’. Ακόμα και ο Νίτσε, (υπέγραφε ως αντίχριστος).

–Από την ίδια ασθένεια πάσχουν και οι Εβραίοι, και σε μεγαλύτερο βαθμό,  αλλά την έχουν υπό  έλεγχο, για αυτό και έχουν πετύχει τόσα πολλά. Ας σημειώσουμε εδώ πως οι περισσότεροι μεγαλομανείς και συνωμοσιολόγοι έχουν κολληματάκι με τους Εβραίους, πως ‘για όλα φταίνε αυτοί’, κλπ.

  1. –Ο Σώρρας είναι αντιεβραίος και ρατσιστής. Έβριζε τους ανάπηρους που πήγαιναν στους παραολυμπιακούς, κλπ. κλπ. Έλεγε πως αυτός  θα σώσει την Ελλάδα, πως ο είναι ο εωσφόρος, αυτός που φέρνει την αυγή.

—Η πλάκα είναι πως μέχρι και το 20% του λαού ,  είχαμε παραμυθιαστεί από το παραμύθι του Σώρρα. Μας βόλευε η ιδέα πως θα ξεχρέωνε τη χώρα. Ίσως έπαιξε ρόλο και το ομόηχο όνομα του , με τον ζάπλουτο Σόρος. (!)

—Τα κόμπλεξ του Σώρρα φαίνονται καθαρά στο πώς προσπαθεί να προφέρει το ‘λ’ και το ‘ν’ λεπτά, σαν Αθηναίος, ενώ ως πελοποννήσιος που είναι, συχνά του ξέφευγε και το έλεγε χοντρά.  Πολύ πλάκα!  Τα διάφορα video  με αυτόν, πρέπει να βλέπουν όλοι οι Έλληνες ώστε να γιατρευτούν, με την μέθοδο της ομοιοπαθητικής…

  1. -Η αλήθεια είναι πως οι Έλληνες, κάνουν ό,τιδήποτε από μόδα. Παίρνουν σκυλάκι, κάνουν ποδήλατο, τατουάζ, ακόμα και ομοφυλόφιλοι γίνονται, για να μοιάζουν: ‘όπως αμερική, όπως ευρώπη’.
  2. –Παρόμοια ‘νούμερα’ με τον Σώρρα είναι όσοι λένε πως κατάγονται από τον Σείριο, από το Δ του Λαγού, κλπ. ενώ δεν ξέρουν ούτε που είναι τα χωράφια τους….

—–πάντως το να είσαι λίγο ψώνιο, δεν είναι κακό, είναι αιτία δημιουργίας…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ