Ελαία-Αγιαννάκης = το καλύτερο camping της Ελλάδας!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπάρχει μια  συνδυαστική πρόταση για το δάσος της Ελαίας, με την οποία θα συμφωνήσουν ‘όλοι’: ο ‘ιδιοκτήτης’ Πέτρος Παπάς, ο Δήμος Τριφυλίας , η Ευρώπη, το Υπουργείο, ο Αρχέλων, και -τέλος- όλοι εμείς οι χιλιάδες φίλοι του δάσους , οι  κατασκηνωτές…

  1. — Το υπάρχον σήμερα δάσος, προς Ελαία, να το παραχωρήσουν στο Δήμο Τριφυλίας , για να το οργανώσει σε πρότυπο ελεύθερο κάμπιγκ .
  • –Να δενδροφυτευτεί με πεύκα , ευκαλύπτους, αλμυρίκια, σχίντα, κλπ, σε κάθε ακάλυπτο χώρο, και να αφήσουν μόνο μικρά δρομάκια-μονοπάτια για τους κατασκηνωτές. Τα αυτοκίνητα να αράζουν στις άκρες του χωματόδρομου, ό χ ι κάτω απ τα πεύκα, ό χ ι  στην άμμο.
  • –Να φτιαχτούν άλλες 10 βρύσες με βοτσαλωτά, και ένα μόνιμο μεγάλο ξύλινο τραπέζι με πάγκους, να κάθονται και να τρώνε, κάτω απ τα πεύκα.

Δεκάδες ξύλινα παγκάκια στα τελευταία πεύκα, στην αρχή της αμμουδιάς, για να βλέπουν το ηλιοβασίλεμα…

  • –Θεατράκια, παραδοσιακά παιχνίδια, ποδήλατα.
  • –Να επιτρέπονται μόνο σκηνές από καραβόπανο, όχι από πολυεστέρα-πλαστικό! Να μην επιτρέπονται πλαστικές καρέκλες. Να γίνεται πλήρης

ανακύκλωση σκουπιδιών, με δραστική μείωση χρήσης πλαστικού.

  • –Και 2-3 μόνιμα μικρά πυροσβεστικά οχήματα, για να προλάβουν στην αρχή τυχόν πυρκαγιά.
  1. –Ο Δήμος να φτιάξει και να μισθώσει 5-10 περίπτερα, κάθε 200 μέτρα, μέσα στο δάσος ,κάτω απ τα πεύκα.
  • –Τα καφενεδάκια αυτά, να είναι ξύλινα, με ύδρευση και ηλεκτρισμό, και να πουλούν τα βασικά: καφέ, κρασάκι, φρούτα εποχής, άψητο σάντουιτς, ξηρά τροφή, λάδι-ρίγανη-κάνναβη, κ.α. (όχι ψυγεία, όχι παγωτά, όχι αναψυκτικά σε πλαστικό ή αλουμίνιο. Τέλος τα  σκουπίδια!)
  • –Δίπλα από κάθε κιόσκι θα υπάρχει wc για τους πελάτες – κατασκηνωτές! Έτσι θα λυθεί εύκολα, αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
  • –Στις ‘καντίνες’ αυτές , θα βρουν ημιαπασχόληση 30-50 άνθρωποι , υπό την αυστηρή εποπτεία του Δήμου. Θα είναι υπεύθυνοι για την ανακύκλωση, και γενικότερα φύλακες του δάσους.
  1. –Η άλλη μισή έκταση του πρώην δάσους, προς Αγιαννάκη, να δενδροφυτευτεί από τον κ. Παπά, με ‘όλα τα δέντρα και τα φυτά’.
  • –Θα χρειαστούν 5-10 χρόνια μέχρι να γίνει πρότυπο παραλιακό δάσος με την πιο πλούσια χλωρίδα !!! . Θα έρχονται εδώ όλο το χρόνο, γεωπόνοι απ όλον τον κόσμο, να κάνουν πρακτική.
  • –Μονοπάτια, βοτσαλωτά, βρύσες, παγκάκια, σαν του υπόλοιπου δάσους, και καλύτερα….
  1. ●● –Καθώς θα μεγαλώνουν τα δέντρα, μετά από 3-5 χρόνια, να φτιάξει ο κ. Παπάς, ανάμεσα στα δέντρα, 20-30  μικρά ξύλινα σπιτάκια, σαν ‘καλύβες’, με μ ό ν ο τις βασικές ανέσεις: νερό – ρεύμα (ηλιακό –αιολικό), χωρίς τσιμέντο !, χωρίς πισίνα!, χωρίς πάρκιγκ!!.
  • –Να τα εντάξει σε ιδιωτικό οικολογικό κάμπιγκ , και να τα νοικιάζει σε πλούσιους φυσιολάτρες. Να τους μυήσει στην όμορφη ‘φτωχική’ ‘χωριάτικη’ ζωή, κοντά στη φύση, μέσα στη φύση!
  • –Και ας κρατήσει ο εφοπλιστής, κι ένα σπιτάκι για τον εαυτό του..
  • –Και να χαρίσει και ένα ξύλινο σπιτάκι για τους εθελοντές ‘χελωνάδες’, ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο.

Ας καταλάβει το λάθος του που ήθελε να κάνει τσιμέντο το δάσος.

Ας συμφιλιωθεί με τους εχθρούς του , τους χελωνάδες…, όπως πρέπει να κάνει κάθε αριστοκράτης… Ας μη προσπαθεί να μιμηθεί τον ανταγωνιστή του, τον Κωνσταντακόπουλο…

—– Αν  το δάσος και οι χελώνες είχαν φωνή ,αυτά θα πρότειναν…

Να απολαμβάνουν, όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι: τη θάλασσα, την αμμουδιά, το δάσος,  χωρίς καθόλου επέμβαση στο περιβάλλον!

Χωρίς τσιμέντο,  χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς μηχανάκια , χωρίς ταχύπλοα, χωρίς φωτιές,  χωρίς θορύβους,  χωρίς πλαστικά,  χωρίς αλουμίνια,

χ ω ρ ί ς   κ α θ ό λ ο υ   σ κ ο υ π ί δ ι α.

 

υποσημειώσεις:

  1. –Σήμερα όλοι έχουν διαφορετικές απόψεις για το δάσος, γιατί κοιτάζει ο καθένας μόνο το συμφέρον του, ή την άποψή του, χωρίς να βλέπει και τη θέση του άλλου.  Ας κάνουν όλοι αμοιβαίες υποχωρήσεις, για το γενικό καλό, υπακούοντας στη φύση. Ας ξεκινήσει πρώτος ο ζάπλουτος Παπάς, ας γίνει οικολόγος , και ας ‘χαρίσει’ το μισό δάσος στο Δήμο, και στο άλλο μισό να μη χτίσει βίλες, αλλά λυόμενες καλύβες.  Ας τον ακολουθήσει ο Δήμος, και ας επιτρέπει να μένουν εκεί οι κατασκηνωτές κάτω από αυστηρούς κανόνες, χωρίς να  επεμβαίνουν στο περιβάλλον. Θα κάνουμε άφοβα το μπάνιο μας , η μόνη παραλία χωρίς τσούχτρες !!. Γι αυτό φροντίζουν από πάντα οι χελώνες…
  2. –Έως σήμερα, όλοι οι σχετιζόμενοι με το δάσος είναι παράνομοι (και παράλογοι). Ο πρώην ιδιοκτήτης το ‘είχε’  από παράνομο πλειστηριασμό, και το πούλησε ‘παρανόμως’ στον Παπά. Ο Δήμος παρανόμως δεν βάζει σήματα για να μην τρέχουν οχήματα παρανόμως στο δάσος, οι κατασκηνωτές παρανόμως κάνουν ελεύθερο κάμπιγκ και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο, οι ιδιοκτήτες παρανόμως έκοψαν πεύκα και έφτιαξαν 5 χωμάτινους δρόμους προς τη θάλασσα, δεκάδες παράνομες κλοπές γίνονται κάθε χρόνο σε κατασκηνωτές, κλπ. κλπ.  Καιρός να μπει μία τάξη στο δάσος.  Επιτέλους!

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ