Ξεκινά η λειτουργία θερινού κινηματογράφου στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, η λειτουργία θερινού κινηματογράφου σε υπαίθριο χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 20.30 και θα προηγηθεί αγιασμός στις 20.15. Η πρώτη ταινία που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είναι «Η συμμορία των 8» (“Ocean’s Eight”).

Ο θερινός κινηματογράφος, δυναμικότητας 350 θέσεων καταρχήν, θα έχει είσοδο από την οδό Φραντζή, παραπλεύρως του κεντρικού κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού, ενώ θα διαθέτει και χώρο στάθμευσης με είσοδο από την οδό Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία θερινού κινηματογράφου είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν συνεννόησης με τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Με έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεγράφη σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο και τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση της χρήσης ακάλυπτης έκτασης συνολικού εμβαδού 655 τετραγωνικών μέτρων, η οποία είναι όμορη της μεγάλης αποθήκης του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού.

Ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν, με δεδομένο ότι, όποιο ποσό εισπράξει ο Δήμος Καλαμάτας, αυτό θα χρησιμοποιηθεί για τη συνολική αναβάθμιση των χώρων του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, έγινε διαγωνισμός και από το Δήμαρχο και το νόμιμο εκπρόσωπο της πλειοδότριας εταιρείας Μώρου Πελαγία και Σία ΟΕ υπεγράφη σχετικό συμφωνητικό, για τη μίσθωση του υπαίθριου χώρου, που είναι όμορος της αποθήκης, καθώς και μέρους της αποθήκης, προκειμένου να λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε 5 έτη, αφορά δε παραχώρηση για την περίοδο από 01/05 έως 30/09 εκάστου έτους, λόγω της ειδικής χρήσης του μισθίου ως θερινού κινηματογράφου.