Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την τραγωδία στη Γένοβα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ιταλική κυβέρνηση θα κηρύξει εθνικό πένθος μετά την τραγωδία της Γένοβας, όπου κατέρρευσε μέρος οδογέφυρας του αυτοκινητόδρομου A 10. Την απόφαση έλαβε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, που επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάννι Τότι, ζήτησε την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ιδίως λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, επίσης, πριν από λίγο επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την ακύρωση της ανάθεσης εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων στην ιδιωτική εταιρία Atlantia, του ομίλου Μπενετόν.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τους ρυθμούς της δικαιοσύνης», είπε ο Κόντε. Παράλληλα τόνισε ότι η πόλη της Γένοβας θα κηρυχθεί για δώδεκα μήνες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό επίτροπο που θα ελέγχει τα έργα ανοικοδόμησης.

«Για την νέα ανάθεση εκμετάλλευσης του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, η κυβέρνηση θα ορίσει σαφώς πιο αυστηρούς κανόνες», τόνισε τέλος ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

www.newsbeast.gr