Σε απόσυρση από το 1997 το μοιραίο αεροσκάφος Τ-2 Buckeye

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

Ανεκτέλεστα επί 21 χρόνια μένουν τα σχέδια του υπουργείου Aμυνας για την αντικατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών. Τελευταίο θύμα των περικοπών ο αδικοχαμένος επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου

Την περασμένη Πέμπτη, στο χωριό Ζάρακες της Εύβοιας, η σύζυγος και τα δύο ανήλικα παιδιά του 39χρονου Νικόλαου Βασιλείου συνόδευσαν τον άτυχο επισμηναγό στην τελευταία του κατοικία. Ο έμπειρος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας έχασε τη ζωή του όταν το ηλικίας 42 ετών εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 Buckeye, του οποίου ήταν κυβερνήτης, συνετρίβη σε δασική περιοχή,στα όρια των νομών Αρκαδίας και Λακωνίας, το πρωί της Τρίτης.

Τη στιγμή που οι έρευνες για τη διακρίβωση των αιτίων της συντριβής του αεροσκάφους βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Aμυνας οι «ψίθυροι»για την παλαιότητα των εκπαιδευτικών αεροσκαφών ολοένα και πληθαίνουν.

Κι αυτό διότι οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πρώτη επίσημη απόπειρα αντικατάστασης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αεροσκαφών είχε ξεκινήσει πριν από 21 χρόνια!