Έξω τα κόμματα από τους Δήμους!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

  Όπως ακριβώς, όταν βρεθείς σε μια  πλατεία ή σε μια  συναυλία, βρίσκονται δίπλα σου άνθρωποι από όλες τις κοινωνικές ομάδες…

έτσι πρέπει να λειτουργούν και οι Δήμοι !      Α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι   να μας χωρίζουν :  ιδεολογίες-κόμματα-θρησκείες, ή προσωπικές διαφορές.

Για να φέρουμε την Άμεση Δημοκρατία στους Δήμους, θα χρειαστεί  ενιαίο ψηφοδέλτιο, και εναλλαγή των συμβούλων στα  αξιώματα.

εκλογική διαδικασία – δημοτική πυραμίδα 

  1. -Οι ψηφοφόροι, η ‘Εκκλησία του Δήμου’ , ψηφίζουν κάθε χρόνο για τους αντιπροσώπους τους, (με κάλπη, επιστολή, e-mail, κλπ)

  Δικαίωμα του εκλέγειν,  έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου , που έχουν κάποια κριτήρια: ηλικία, γνώσεις, κλπ.  Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να βάλει από 1 σταυρό, σε 5-10  υποψήφιους που επιλέγει.

2..   — Οι υποψήφιοι ,  εγγράφονται σε ένα Ενιαίο Ψηφοδέλτιο.

Για το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, να υπάρχουν αυστηρότερα κριτήρια,  και να τους έχουν προτείνει 10-20 πολίτες.

Όσοι εκλεγούν , ονομάζονται  Αντιπρόσωποι του Δήμου,  και είναι το 1% των εκλογέων! (ο ένας στους 100 ψηφοφόρους εκλέγεται !)

3… —Από τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους , κατόπιν κληρώσεως βγαίνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. ( το 30% των Αντιπροσώπων)

Το Δημοτικό Συμβούλιο   ασκεί τη νομοθετική εξουσία .

Ορκίζονται  να   ψηφίζουν με συνείδηση, ως άτομα,  ό χ ι   ομαδικά!!.

4…. —-Οι Σύμβουλοι εκλέγουν μεταξύ τους, τον Δήμαρχο και τους 3 Αντιδημάρχους. Αυτοί οι 4 , συνεργάζονται και επιλέγουν από τους Συμβούλους, τους Βοηθούς Αντιδημάρχων.

Δήμαρχος – Αντιδήμαρχοι – Βοηθοί , ασκούν την  εκτελεστική εξουσία.

        ΔΗΜΑΡΧΟΣ  
Α’   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Β’  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ’  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τομεάρχες 3   Τομεάρχες 3 Τομεάρχες
Οικονομικά  Πολιτιστικά Ανακύκλωση
Δημοτικά έργα  Σχολεία Ύδρευση
Πολεοδομία Κοινωνική αλληλεγγύη Καθαριότητα

 

—Όλοι οι άρχοντες παραιτούνται μόλις περάσουν 2 ή 3 μήνες, και αντικαθίστανται από άλλους που εκλέγει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αποχωρών, κάνει απολογισμό του έργου, και παραδίδει στον επόμενο.

—Οι περισσότεροι Σύμβουλοι  δοκιμάζονται στα αξιώματα.  Τις κενές θέσεις τους στο Συμβούλιο, τις λαμβάνουν με κλήρωση οι Αντιπρόσωποι. 

Πότε εκπίπτει ένας τοπικός άρχων από το αξίωμα ?!

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει και την  ‘Δικαστική Εξουσία’ :καθαιρεί  κάθε άρχοντα: Δήμαρχο-Αντιδήμαρχο- Τομεάρχη ή και Σύμβουλο:

  1. αν ανακατέψει ιδεολογίες και πολιτικά, με δημοτικά θέματα.
  2. αν καταχραστεί έστω και ένα ευρώ δημόσιο χρήμα.
  3. αν δεν είναι αποδοτικός στον τομέα του .

—- Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει, -επίσης- δικαίωμα να στερεί τα εκλογικά δικαιώματα σε όσους πολίτες δεν τα αξίζουν.

—Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, είναι αυτές που εφάρμοσε πριν 26 αιώνες ο Κλεισθένης στην Αρχαία Αθήνα!. Σήμερα συνοψίζονται σε λίγες λέξεις:  Έξω τα  κόμματα  και οι  ‘ιδεολογίες’ απ’ τους Δήμους.

     ΑΝΤΩΝΗΣ  ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σημειώσεις:

  1. –Το ιδανικό είναι, να αλλάζουν οι άρχοντες κάθε μήνα, και μάλιστα σεληνιακό! (29,5 μέρες), κάθε πανσέληνο!. Μόνο εάν κάποιος είναι ιδιαίτερα πετυχημένος, να παρατείνεται η θητεία του για άλλον ένα μήνα.
  1. –Στις Ευρωεκλογές-Βουλευτικές υπάρχουν κόμματα και ιδεολογίες, και οι πολίτες δεν γνωρίζουν ‘από κοντά’ τους υποψήφιους. Αλλά στις δημοτικές εκλογές , γνωρίζονται μεταξύ τους, ειδικά στους επαρχιακούς Δήμους. Γι αυτό χρειάζεται το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, για να λύσουν από κοινού τα καθημερινά θέματα, χωρίς να μπλέκουν τα κόμματα. Σ’ έναν Δήμο μπορούν να συνεργαστούν : ο αστυνόμος με τον αναρχικό, κι ο δεξιός με τον κομμουνιστή!
  1. –Είναι για γέλια που οι σημερινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι παριστάνουν τους Βουλευτές και βγάζουν ψηφίσματα: κατά των ναρκωτικών, υπέρ των προσφύγων, ή κατά των αμερικάνων…  Και πρέπει να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα σε όσους μοίραζαν σακούλες με καφέ-ζάχαρη-μακαρόνια σε φτωχούς ,για σκοπό να τους ψηφίσουν!!!
  1. –Στους επαρχιακούς Δήμους, πρέπει να δοθούν εκλογικά δικαιώματα και σε όσους έρχονται μόνο για διακοπές, ως κίνητρο για να έρθουν μόνιμα. Αντιστρόφως, στους μεγάλους Δήμους, πρέπει να γίνουν πολύ αυστηρά τα κριτήρια του ‘εκλέγειν’, κι ακόμα πιο δύσκολα του ‘εκλέγεσθαι’ .
  2. 5. —Σήμερα ο κάθε άρχοντας, παγκοσμίως ,έχει έναν αναπληρωτή, ‘αντ’ αυτού’, υπάρχει ‘ιεραρχία’ . Η πυραμίΔα της Δημοκρατίας,  όμως, απαιτεί να υπάρχουν τρείς (τουλάχιστον) που κυβερνούν ‘μαζί’ με τον ένα αρχηγό. Και αν διαφωνήσουν μαζί του και οι τρείς, να ισχύει αυτό που θα πουν αυτοί.

Κατά παράξενο τρόπο, η αρχαία  Δημοκρατία επιβιώνει στην οργάνωση του Στρατού: Το Σύνταγμα έχει 3 Τάγματα, κάθε Τάγμα 3 Λόχους, και ο Λόχος 3 Διμοιρίες.

  1. –Ο μισθός Δήμαρχου – Αντιδημάρχου, να είναι ίσος με μισθό σκουπιδιάρη.
  2. –Η λέξη ‘Δήμαρχος’, ισχύει για άντρα, αλλά και για γυναίκα Δήμαρχο. Όπως λέμε : Ιατρός, Βουλευτής, Πρόεδρος  . Η λέξη  ‘δημαρχίνα’ είναι λάθος.

—Είναι λάθος που στα ψηφοδέλτια γράφουν:  όνομα-επώνυμο-πατρώνυμο των υποψηφίων. Πρέπει να γράφουν και μητρώνυμο. Δέν συμφωνείτε?