Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρώτο κουδούνι θα σημάνει και ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, σε όλα τα σχολεία της χώρας και, φυσικά, σε εκείνα του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, σε δήλωσή του, ευχήθηκε «να είναι δημιουργική και ποιοτική για την εκπαίδευση η φετινή σχολική χρονιά, οι μαθητές να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους στο δρόμο της γνώσης, οι δάσκαλοι να πράττουν το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας και οι γονείς να μπορούν να τα στηρίζουν στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες».

Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι «το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης δεν είναι οι υποδομές, όσο και αν αυτό υπερπροβάλλεται, αλλά τα προγράμματα σπουδών, οι κατευθυντήριες γραμμές και η έλλειψη ουσιαστικής αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού. Η χώρα μας είναι από τις τελευταίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΟΟΣΑ όσον αφορά στα ποιοτικά στοιχεία της εκπαίδευσης και αυτό πρέπει να αλλάξει, με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και αποφασιστικές ενέργειες».

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Καλαμάτας λειτουργούν 105 σχολεία και, συγκεκριμένα, 34 Νηπιαγωγεία, 30 Δημοτικά Σχολεία, 15 Γυμνάσια, 19 Λύκεια και 7 Παιδικοί Σταθμοί. Σε αυτόν βρίσκονται τα δύο τρίτα του μαθητικού δυναμικού της Μεσσηνίας.

Ο Δήμος Καλαμάτας κάνει το καλύτερο δυνατό για να είναι οι υποδομές σε καλή κατάσταση.

Έχει δε ανακοινωθεί το πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών που θα πραγματοποιηθούν στους προσεχείς μήνες, κυρίως από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας προσέφερε πρόσφατα δωροεπιταγές για τα σχολικά είδη σε 500 παιδιά οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Επίσης, τουλάχιστον 500 παιδιά θα λαμβάνουν δεκατιανό στα σχολεία τους κατά τη σχολική χρονιά που ξεκινά.