Αγιασμός στα σχολεία της Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2018 – 2019, στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας παρευρέθη στην τελετή του αγιασμού στο Μουσικό Σχολείο και σε χαιρετισμό του – επεσήμανε πως, 26 χρόνια μετά την ίδρυσή του επί υπουργίας Γ. Σουφλιά και με Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Σ. Νταραχάνη, το Μουσικό Σχολείο έχει προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της πόλης.

Τόνισε, ακόμη, ότι τελευταία δημιουργήθηκε σε αυτό μπάντα, με την υποστήριξη του Δήμου που κάλυψε τις δαπάνες για μουσικά όργανα και στολές, μια μπάντα την οποία χαίρονται οι πολίτες.

Ακόμα ο Δήμαρχος παρευρέθη στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, σχολείο όπου δίδαξε από της ιδρύσεώς του και επί σειράν ετών και στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου φοιτούν κυρίως παιδιά αθιγγάνων.

Ο Π. Νίκας παρέστη για λόγους συμβολικούς και δεδομένου ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει ό,τι μπορεί για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών, την οποίαν υποστηρίζει με δεκατιανό και μεσημεριανό.

Μανώλης Μάκαρης: Καλή σχολική χρονιά 

Η Δημοτική Παράταξη “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”εύχεται ολόψυχα καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η εκπαίδευση αποτελεί το θεμέλιο για κοινωνική πρόοδο, βασισμένη σε πρότυπα, αξίες και αρχές, που θα ακολουθούν τα παιδιά μας αργότερα και ως ενήλικες.

Αυτοδιοικητικοί, φορείς και πολίτεςμπορούμε να διαμορφώσουμε όλοι μαζίτις συνθήκες που θα  βοηθήσουν σε μια ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία στην τοπική μας κοινωνία.

Χρειαζόμαστε ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων και υψηλών προσδοκιών,όπου τα παιδιά μας θα απολαμβάνουν ποιοτική μόρφωση για να γίνουν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.

Και θα προσπαθούμε γι’ αυτό μέχρι να το επιτύχουμε.

 

Καλή σχολική χρονιά!

Μανώλης Μάκαρης

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης