Χρηματοδότηση στους παιδικούς σταθμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το πλέγμα των δράσεων που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται για την αποτελεσματική λειτουργία των Δημοτικών Βρεφικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών παρουσίασαν στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές Μανώλης Συντυχάκης και Στάθης Παναγούλης.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι φέτος θα δοθούν συνολικά 126.000 voucher (αύξηση 6,5% σε σχέση με πέρυσι), ενώ η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» από εθνικούς πόρους θα ανέλθει σε 167 εκατ. ευρώ.

Η κα Φωτίου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι θα καλυφθούν όλες οι προσφερόμενες θέσεις με voucher σε Δημοτικούς και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με την ολοκλήρωση της 2ης φάσης κατανομής των επιταγών τοποθέτησης.

Συνέπεια των παραπάνω είναι η κάλυψη όλων των αναγκών και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, που αμείβονται από το ΕΣΠΑ.