Εκδήλωση μνήμης για τα 32 χρόνια από τους σεισμούς του 1986

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκδήλωση μνήμης με την παρέλευση 32 ετών από τους σεισμούς του 1986 πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, στο μνημείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κροντήρη και Νέδοντος.

Μετά την τέλεση τρισαγίου από ιερέα για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων των σεισμών της 13ης και της 15ης Σεπτεμβρίου 1986, ο Δήμαρχος απέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στις τραγικές ημέρες των σεισμών πριν από 32 χρόνια, όταν θρηνούσαμε 22 νεκρούς, υπήρχαν εκατοντάδες τραυματίες και πάνω από 2.000 κτήρια κατεστραμμένα.

Ο Π. Νίκας τόνισε ότι:

«έχουμε υποχρέωση κάθε χρόνο να θυμόμαστε τις τραγικές ώρες, για να μην ξαναπάθουμε τα ίδια ή να προσπαθήσουμε να μην έχουμε αυτές τις καταστροφές, Να ετοιμαζόμαστε! Ο σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο, θα ξανάρθει, αυτό είναι βέβαιο και πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία».

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε να είναι «αιωνία η μνήμη των 22 ανθρώπων που χάσαμε, να θυμόμαστε και τους πάνω από 300 τραυματίες, μερικοί από τους οποίους βαρύτατα τραυματισμένοι.