νά γιατί απέτυχαν οι πολιτικοί!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

το ‘πρωτόκολλο’  φταίει για όλα !!!

  Αν ένας εργαζόμενος κάθεται τις 7 ώρες, και δουλεύει μόνο τη 1,  θα τον απολύσουνε από την πρώτη μέρα. Κι όμως, δεν έχουμε ακόμα ‘απολύσει’  όλους τους πολιτικούς που σπαταλούν το 90% του χρόνου τους (!), σε ανούσια και άχρηστα πράγματα… -μιλάνε στο τηλέφωνο, ταξίδια, χαιρετούρες, βγάζουν λόγους, δεξιώσεις, πανηγύρια, εγκαίνια, συνέδρια,  γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, θρησκευτικές γιορτές (!), παρελάσεις,  φωτογραφίσεις, μικρόφωνα, video, κλπ.,   μ η δ έ ν   έ ρ γ ο  !!!!.

Βουλευτές, Υπουργοί, Περιφερειάρχες, έως τον τελευταίο Δημαρχίσκο,  προσπαθούνε να μιμηθούνε τον Πρόεδρο Δημοκρατίας , που το μόνο που κάνει είναι : να υποδέχεται τους  πρέσβεις, να κάνει δεξίωση για την Δημοκρατία, και 2-3 διαγγέλματα και ευχολόγια κάθε χρόνο.

 Δυστυχώς  όλος ο λαός, όλοι μας, πάσχουμε από την ίδια αυτή ψυχική πάθηση,  επιδειξιομανία. Σπαταλάμε  τη μισή ζωή μας, και τα μισά λεφτά μας, για πράγματα ανούσια και ψεύτικα… : επίσημα ρούχα, ακριβά δώρα, τελετές. Είμαστε  έθνος αιθεροβάμμον .

το παράδοξο του Δήμαρχου Αθήνας

Στην αρχαία Αθήνα, ο ‘Δήμαρχος’ ήταν και  ‘Πρωθυπουργός’, αφού η Αθήνα ήτανε πόλις-κράτος.  Σήμερα όμως δεν είναι ο ‘αρχηγός του Δήμου’,  αλλά απλώς αυτός που φροντίζει να μαζεύονται τα σκουπίδια, να έχουν τα σπίτια νερό, ό,τι κάνει περίπου ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας.

Αλλά επειδή στην Αθήνα εδρεύει η Βουλή και η Κυβέρνηση, όλοι κάνουν ‘σαν τρελοί’ για να γίνουνε Δήμαρχοι Αθήνας, με την ψευδαίσθηση πως είναι ανώτεροι κι από Υπουργοί!! Ο κουτός λαός νομίζει πως ο Δήμαρχος Αθηναίων κυβερνά όλη την περιοχή, 4 εκατομμύρια κόσμο!!

Η απάτη αυτή πρέπει κάποτε να τελειώσει. Ο Δήμαρχος Αθήνας δεν έχει καμία πραγματική εξουσία, όπως και κανένας Δήμαρχος…

Δεν υπάρχει πρωτόκολλο !!!,  είναι μύθος!!

Αν ρωτήσεις έναν άρχοντα γιατί κάνει όλα αυτά τα ανόητα, θα σου απαντήσει πως έτσι λέει το πρωτόκολλο.  Δηλ. κανόνες συμπεριφοράς των αρχόντων , στις διάφορες επίσημες  τελετές. Όμως δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο κανένα πρωτόκολλο.  Είναι απάτη!

Είναι κάτι απλώς ‘εθιμοτυπικό’ .  Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο πως όταν κατεβαίνει από το αμάξι ο πρόεδρος Δημοκρατίας, η μπάντα πρέπει να παίζει αυτόν το ρυθμό, ή ότι πρέπει να συνοδεύονται όλοι οι άρχοντες από τη σύζυγό τους, ή ότι πρέπει να φιλάμε το χέρι του ιεράρχη, κλπ.

Όλα αυτά τα ψεύτικα πρέπει να αλλάξουν, να απλοποιηθούν. Και να περάσουμε από τους τύπους στην ουσία, κι απ τα λόγια στα έργα !.

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σημειώσεις:

  1. Η επιδειξιομανία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά -δυστυχώς- στην Ελλάδα, είναι σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω των πολλών κόμπλεξ. Είναι ο βασικός λόγος που έχουμε τεράστιο χρέος, και τεράστιο χάος, γενικότερα…
  2. Ακόμα κι αυτές τις λίγες ώρες που οι άρχοντες είναι στο γραφείο τους, πάλι δεν παράγουν τίποτε, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, γιατί έχουν εθιστεί από το καθημερινό θέατρο που παίζουν, και βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.
  3. Το όλο θέμα μπορούμε να το δούμε με την αστεία του πλευρά: κόβουν την κορδέλα των εγκαινίων, φυτεύουν ένα δέντρο, φοράνε το κράνος του ανθρακωρύχου, κλπ. Ο λαός γελάει με όλα αυτά: όλοι αυτοί τρώνε και πίνουνε, εμείς τι κάνουμε…

  Αλλά αν το δεις σοβαρά, υπάρχει και η τραγική πλευρά του θέματος. Κάπως έτσι το είδε ο Καρυωτάκης, στο ποίημά του ‘Πρέβεζα’ (θάνατος):   φτάνει το πλοίο, υψωμένη σημαία, ίσως έρχεται ο κύριος Νομάρχης

  1. 4. —Δυστυχώς η επιδειξιομανία και η τυπολατρεία έχουν μολύνει και το Στρατό. Τα 7 στα 10 που υποχρεώνονται να κάνουν οι στρατιωτικοί, είναι άσχετα με την άμυνα! Καθαριότητα, μπότες, παρέλαση, καπέλα, προσευχή, ορκωμοσία, κλπ. Είναι  αντισυνταγματικό, και αντιχριστιανικό , που βάζουν τους φαντάρους σε άγημα για θρησκευτικές γιορτές, λάβαρα, φιλαρμονικές. Όλα αυτά είναι καψόνι, και καλώς αντιδρούν οι αντιρρησίες συνείδησης. Την ευθύνη την έχει ακέραια ο κάθε Υπουργός Αμύνης .
  2. –Θα αναρωτηθεί κάποιος: ποιός φταίει για όλη αυτή την ψευτιά? Η απάντηση είναι εύκολη: φταίει η σύζευξη κράτους-θρησκείας, η οποία ξεκίνησε πολύ – πολύ παλαιά, από τους Μέγες: Κων/νο και Θεοδόσιο…

6.Οι επιδειξιομανείς είναι το ίδιο ψυχικά ανώμαλοι, όπως και οι επιδειξείες. Για σκεφτείτε το!!!  Η ίδια βασική αιτία , είναι η ερωτική στέρηση.

  1. –Η ελληνική λέξη πρωτόκολλον αρχικώς σήμαινε πως κάποιος πρώτος κολλούσε , σφράγιζε ένα επίσημο έγγραφο. Στην πορεία παραλλάχτηκε , και σημαίνει κανόνες συμπεριφοράς, οργάνωση τελετών, εθιμοτυπικά μεταξύ διπλωματών, συνθήκη μεταξύ κρατών (π.χ. πρωτόκολλο για την κλιματική αλλαγή). Είναι και διεθνής λέξη: protocollum  (λατινικά), protocole (γαλλικά).

Οι βαθιές ρίζες του πρωτόκολλου, βρίσκονται στους κανόνες καλής συμπεριφοράς που είχαν επιβάλλει  μεταξύ τους οι ευγενείς και βασιλείς της Ευρώπης κατά τον Μεσαίωνα, για να ξεχωρίζουν απ τον απλό λαό, ώστε να μην επαναστατήσει. Να μιλάς στον πληθυντικό, να τρώς με το αριστερό σου χέρι το πηρούνι, να κάνεις υπόκλιση στη βασίλισσα, κλπ. κλπ.

Υπάρχει και μια άλλη σημασία που έχει η λέξη Πρωτόκολλο: να πάρεις  αριθμό  προτεραιότητας για μια αίτησή σου. Αλλά με τους υπολογιστές, αυτό δεν χρειάζεται πιά, γίνεται αυτομάτως.

  1. Αν θέλετε να λυθείτε στα γέλια, μπορείτε να δείτε σε video τα γενέθλια της βασίλισσας της Δανίας, όπου παρέστη και ο Δανός Βασιλιάς της Ελλάδας Κων/νος . Το απόλυτο ‘κιτσ’! Στις απόκριες ντυνόμαστε πιο σοβαρά!
  2. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ο μόνος πρωθυπουργός που ‘έσπασε’ όσο μπόρεσε το ‘πρωτόκολλο’. Κάπως έτσι θα μείνει στην ιστορία…