Με προεκλογικό άρωμα η επίσκεψη Τατούλη στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΦ όλης της ύλης απάντησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κυπαρισσία, με αυτοψία στο δικαστικό μέγαρο και το Λιμάνι της πόλης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όσους κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα.

Σε ότι τα έργα της περιοχής ο κ. Πέτρος Τατούλης δεσμεύτηκε ότι “τις επόμενες ημέρες θα εντάξουμε το μεγάλο έργο αναστήλωσης του Κάστρου της Αρκαδιάς που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ιστορική περίοδο του Ελληνισμού στο περιφερειακό πρόγραμμα, το δεύτερο είναι η ένταξη του έργου Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι στο ίδιο πρόγραμμα ώστε το Νοέμβριο θα ολοκληρωθεί η πράξη ένταξης του έργου που θα βελτιώσει την εικόνα στο οδικό δίκτυο της Τριφυλίας με ύψος 20 εκ. ευρώ” λέγοντας ότι “οι θεσμοί πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης καθώς δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά είναι οι θεσμοί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών κι αυτό κάνουμε όπως και στο μέλλον”.

ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ

Παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν παράλληλα στο εσωτερικό δημοτικό δίκτυο της Κυπαρισσίας και των Φιλιατρών, αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι επεμβάσεις στους Γαργαλιάνους αποσαφηνίζοντας ότι “το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου κατατέθηκε ήδη η μελέτη με ώριμο φάκελο που αφορά τους αλιείς της περιοχής καθώς το έργο αφορά τους δουλευταράδες και μεροκαματιάρηδες του Μαράθου”. Μάλιστα θα γίνει απεγκλωβισμός των ογκόλιθων στο αλιευτικό του Μαράθου από την υπάρχουσα εργολαβία του λιμανιού Κυπαρισσίας ενώ για τα όσα γράφτηκαν σχετικά με το έργο αυτό διεμήνυσε ότι “όσα γράφτηκαν αποτελούν προιόν εμπάθειας, δεν ήταν απλή υπόθεση καθώς απαιτήθηκε ότι έγινε εξαρχής η περιβαλλοντική μελέτη με βάση την νέα νομοθεσία, δεν μας πίεσε κανείς, είχαμε εξ αρχής την αποφασιστικότητα να το φέρουμε σε πέρας”.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

“Τα κόμματα οφείλουν να σεβαστούν την αυτοτέλεια των αυτοδιοικητικών θεσμών” εξήγησε σε άλλο σημείο ο Πέτρος Τατούλης “είναι λάθος τους να εμπλέκονται στο τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες προσπαθούν να βρουν το δικό τους βηματισμό κι αυτό δημιουργεί πολιτικό έλλειμμα στο ήδη υπάρχον βεβαρυμένο πολιτικό μας σύστημα” ενώ για όσους θέλουν να ασχολούνται με τις εξωθεσμικές διαδικασίες κατέληξε λέγοντας ότι “οι πολίτες τους έχουν αποβάλει οριστικά από το σύστημα και τον τρόπο σκέψης τους”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ