Ζήσε τη συναρπαστική εμπειρία του θεάτρου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αυτοσχέδια σκηνή ξεκινάει την φετινή θεατρική χρονιά με δραστηριότητες για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, με τον θεατρικό μονόλογο του “Φιλοκτήτη” του Γιάννη Ρίτσου να συμμετέχει σε φεστιβάλ στην Αθήνα, με τις Ερασιτεχνικες ομάδες των Ενηλίκων και των Εφήβων να συνεχίζουν θεατρικά την πορεία τους και την φετινή χρονιά, την δημιουργία εργαστηρίου δημιουργικής γραφής,  την δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών που θα στηρίζει το καλλιτεχνικό όραμα της ομάδας καθώς και την δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου στην περιοχή της Μάνης.

Στα καθιερωμένα δωρεάν μαθήματα θεάτρου του Σεπτεμβρίου ενήλικες έφηβοι και παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα θεάτρου με σκοπό την γνωριμία τους με την ομάδα. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 24 Σεπτεμβρίου.
Στο φετινό θεατρικό εργαστήρι ξεκινάει και μια ομάδα δημιουργικής γραφής, που θα καταγράψει ιστορίες της πόλης και των κατοίκων της, με σκοπό να παρουσιαστούν στο τέλος της χρονιάς απο την Μαρία Σκαφιδά.

Το θεατρικό εργαστήρι στην Μάνη θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου στην “Αυλή της Γιωργίτσας” στην Καρδαμύλη και εκτός απο τα μαθήματα σε ενήλικες παιδιά και εφήβους, θα περιλαμβάνει και μαθήματα στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους της περιοχής.

Στις 19 Οκτωβρίου η Μαρία Σκαφιδά θα παρουσιάσει τον μονόλογο τους Γιάννη Ρίτσου “Φιλοκτήτης” στο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου που θα διεξαχθεί στο θέατρο “εύπολις” στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο μονόλογος, συμμετάσχει στο φεστιβάλ, με τις ευλογίες της Ελευθερίας Ρίτσου,κόρης του Γιάννη Ρίτσου, η οποία παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα της παράστασης κατα αποκλειστικότητα στην Μαρία Σκαφιδά. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε σε σχετικό “e-mail “αν ο Παπαβασιλείου έπαιξε την Ελένη, δεν βρίσκω τον λόγο γιατί η Σκαφιδά να μην παίξει τον Φιλοκτήτη”

Η θεατρική ομάδα των εφήβων θα ξαναπαρουσιάσει φέτος σε μεγαλύτερο χώρο το έργο της ” Σόφι Κινσελλά” “Αναζητώντας την Όντρευ”. Θυμίζουμε οτι η παράσταση έχει σαν θέμα το “Βulling”. Η θεατρική ομάδα των ενηλίκων βρίσκεται σε αναζήτηση θεατρικού έργου για φέτος με πολύ διάθεση και ανάγκη να εκφραστεί σε μια μεγαλύτερη μερίδα κοινού, σε μια μεγαλύτερη σκηνή.

Τέλος η ομάδα, φιλοδοξεί να συστήσει φέτος, μια ομάδα εθελοντών, με την ονομασία “volunteers with spirit” που θα στηρίζει το καλλιτεχνικό έργο της ομάδας, αλλά και θα προτείνει και θα αναλαμβάνει να οργανώσει εκδηλώσεις σχετικές με το θέατρο και τον πολιτισμό.
Στόχος της ομάδας των εθελοντών, δεν θα είναι μόνο η κάλυψη θέσεων, αλλά κυρίως η εξέλιξη των μελών της, σε τομείς που τους ενδιαφέρουν, καθώς και η καλλιεργειά τους μέσα απο τον κόσμο της τέχνης

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε το 6908676277 και στο 2721081597
 ή κάντε ηλεκτρονικά την εγγραφή σας στο παρακάτω link:https://goo.gl/forms/Lzm84l8cXhQWPzqi2
Ο χώρος της ομάδας θα είναι ανοιχτός καθημερινά 18.00-20.00 για εγγραφές και πληροφορίες