Τελετή απονομής βραβείων 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, παρουσία των βραβευθέντων, του Εφορευτικού Συμβουλίου και της Κριτικής Επιτροπής.

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους δημιουργούς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του Διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα), με ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις), με ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Από συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 59 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή. Τα ονόματα των διακριθέντων έχουν ανακοινωθεί από τον Ιούνιο.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.