Τι συμβαίνει με το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σαν να μην έφτανε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί θεσμικά μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κάποια απόφαση για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, χωρίς στρατηγική αλλά κυρίως χωρίς την απαιτούμενη προσαρμογή στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Την ίδια ώρα γεννήθηκαν ερωτήματα για την απόφαση Δημάρχου που αναρτήθηκε στην Διαύγεια σύμφωνα με την οποία ανακαλείται η…απευθείας ανάθεση για δράση η οποία όμως δεν έχει υπογραφεί από κανένα συμβαλλόμενο για την υλοποίησή του.

Τουλάχιστον αυτό εκφράζεται από την ομάδα προστασίας για τα αδέσποτα.

Η απόφαση σύμφωνα με τον ιστότοπο gargalianoionline αναφέρει επιγραμματικά ότι «Ανακαλούμε την αριθ.1771/13.09.2018 απόφαση Δημάρχου για την απ ́ ευθείας ανάθεση της εργασίας “ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ” στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ, ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Γ.Κ.”, με έδρα Γαργαλιάνοι Μεσσηνίας, για τους λόγους που αναφέρονται στο αριθ. 13380/19.09.2018 ενημερωτικό έγγραφο».

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα είναι αδιευκρίνιστος ο αριθμός των αδέσποτων όταν εδώ και μήνες έχουμε σοβαρά περιστατικά σε Μάραθο, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά ακόμα και στο κέντρο της Κυπαρισσίας.

Πότε επιτέλους θα έρθει το θέμα στο οικείο Δ.Σ.;

Γ.ΜΠ.