Στο Δ.Σ. Τριφυλίας το έργο θωράκισης του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το θέμα της τυπικής έγκρισης Προγραμματικής σύμβασης για το έργο θωράκισης του αλιευτικού καταφυγίου Μαράθου, έρχεται προς συζήτηση στο επικείμενο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας.

Η πορεία του οριστικού φακέλου της μελέτης με επικαιροποιημένα στοιχεία ήδη έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο για ένταξη, έχει προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις με..καρφώματα επισύροντας ευθύνες για καθυστέρηση στη περιφέρεια Πελοποννήσου, την ώρα όμως που ο Δήμαρχος έχει χαρακτηρίσει “κατασκευασμένα δημοσιεύματα” όσα προηγήθηκαν καθώς η διαδικασία ένταξης ακολουθεί μια πορεία.

Το ερώτημα λοιπόν γιατί έγινε όλη η φασαρία αναμένεται να τεθεί στο Δ.Σ. Τριφυλίας. H προγραμματική σύμβαση εκτός από την περιφέρεια και τον Δήμο, για την ανάπτυξη του καταφυγίου περιέχει και την υπογραφή του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας.

Στα υπόλοιπα θέματα ξεχωρίζουν οι όροι του συνολικού ποσού χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο με έγκριση χρηματοδότησης για την Ανάπλαση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, η έγκριση καταχώρισης δαπάνης για την ηλεκτρονική έκδοση του τουριστικού οδηγού Τριφυλίας σε ιστοσελίδα που έχει σημαντικό κόστος, οι συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας σε Δημοτικές ενότητες της περιοχής σε Κυπαρισσία, Αυλώνα, Αετό και Τριπύλα αλλά και θέματα που αφορούν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ