Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας στην Καλαμάτα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Καλαμάτα φιλοξενεί το 5ο εθνικής εμβέλειας «Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας» με θέμα «Ήχος, Βίωμα, Εκπαίδευση» από τις 27 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, επιστήμονες και κοινό από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για να συζητήσουν διεπιστημονικά τις σύγχρονες εξελίξεις του ήχου στη ζωή μας, δίνοντας έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης.

Το συνέδριο, με ελεύθερη είσοδο, περιλαμβάνει και βιωματικά εργαστήρια για τα οποία χρειάζεται απλά ηλεκτρονική προεγγραφή προτεραιότητας στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://sound.sch.gr/acouexpedu όπου βρίσκεται το πρόγραμμα και όλες οι λεπτομέρειες του συνεδρίου.

Η καθημερινότητά μας κατακλύζεται από ακούσματα φυσικά και τεχνητά, που επιδρούν σημαντικά στη ζωή μας, καθώς τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον ήχο, που μας διαπερνά ακόμη κι όταν δεν τον ακούμε.

Ιδιαίτερα στο σχολείο και τη μάθηση, ο ήχος, ο θόρυβος και ο κόσμος τους είναι, καθημερινά, στοιχεία καθοριστικά για τη μικρή σχολική κοινωνία άμεσα και την κοινωνία μας έμμεσα. Όλα αυτά θα διερευνηθούν, εστιάζοντας σε σύγχρονες έννοιες της Ακουστικής Οικολογίας, όπως, για παράδειγμα το «Ηχοτοπίο».

Το συνέδριο, που υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας, αποτελεί συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας με την Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας.

Υλοποιείται στο πλαίσιο του «Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» (http://sound.sch.gr) από το «Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Μεσσηνίας», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και θεσμικών τοπικών, περιφερειακών και εθνικών φορέων.