Ξενύχτησαν οι αλιείς για να σώσουν τα σκάφη τους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τα στοιχεία της φύσης πάλεψαν άλλη μια φορά πριν καλά καλά έρθει ο χειμώνας οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της Κυπαρισσίας, καθώς βυθίστηκε ένα σκάφος ενώ προβλήματα από την επέλαση του κυκλώνα.

Στην πλειοψηφία τους οι αλιείς είχαν πάρει μέτρα προστασίας ενώ το βυθισμένο σκάφος ήταν ιδιοκτησίας Ευρωπαίου πολίτη που δεν είχε χωροθετήσει σωστά την πρύμνη της βάρκας. Την περιοχή επισκέφθηκε την Κυριακή και την Δευτέρα ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας κ. Κανελλόπουλος, αλλά κι εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ΕΛΛΗΜΕΝΙΣΜΟΥ…

Το ρεπορτάζ ωστόσο αναδεικνύει τα προβλήματα στον ασφαλή ελλημενισμό που είναι ημιτελής στη περιοχή. Αλιείς όπως ο κ. Γιώργος και ο κ.Τάκης μας είπαν ότι “το λιμάνι είναι βασικά προβληματικό, έχουμε τους βορειοδυτικούς και δυτικούς ανέμους που εκτονώνονται στο καταφύγιο δημιουργώντας προβλήματα στα σκάφη, παρότι γίνονται βελτιώσεις στην υποδομή του λιμανιού αλλά ακόμα δεν είναι ολοκληρωμένες”. Πρόσθεσε ότι “στόχος μας είναι να αφήνουμε τα σκάφη τον χειμώνα, άρα να υπάρχει ασφαλής ελλημενισμός δεμένα κυρίως ώστε να μην βουλιάξουν”.

Δεν καταβάλλονται τέλη ελλημενισμού, ενώ είναι αλήθεια ότι το λιμάνι προσφέρει νερό, ρεύμα και έσοδα μηδέν επομένως.

Οι κάτοικοι όπως επισημαίνουν ζητούν ασφάλεια σε ένα έργο που ταλαιπωρεί δεκαετίες της περιοχής ενώ αλιείς είπαν ότι “ξενύχτησαν για να μην βουλιάξουν τα σκάφη τους όπως γίνεται κάθε χρόνο από τον εσωτερικό κυματισμό που δημιουργείται”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ