Ομαδικά πυρά κατά Αντιδήμαρχου και Δημοτικής αρχής για… τα προεκλογικά ψηφαλάκια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ομαδικά πυρά δέχθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και η Δημοτική αρχή από την ελάσσονα αντιπολίτευση για τις τοποθετήσεις περί έργων που έρχονται και..επανέρχονται ενώ την κατάσταση στα κοινοτικά διαμερίσματα είχαν θίξει στο Δ.Σ. μέχρι οι συμβασιούχοι!

Με αφορμή την συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου που υπερψηφίστηκε-παρά τις πολιτικές κορώνες με άδειασμα κατά της περιφέρειας Πελοποννήσου-μια αποστροφή του λόγου προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Καθυστερημένος όντως ερχόμενος στην αίθουσα ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε ότι “φυσικά και θα έρθει δεύτερη φορά, μπορεί να έρθει και τρίτη (εννοεί το θέμα του αλιευτικού), όπως κι όλα τα θέματα έρχονται και δεύτερη φορά, έρχονται και τρίτη. Γιατί είμαστε οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές γιατί όλα τα θέματα «πρέπει» να ξανάρχονται και να συντηρούνται..”.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 

Η επικεφαλής της ριζοσπαστικής κίνησης κα Γιάννα Μαραβελή για την “λογική του κ. Τσίγγανου” είπε ότι “αποτελεί κυνική ομολογία θα μου επιτρέψετε να πω, γιατί θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να έρχεται στο Σώμα αντιδήμαρχος ότι τα ίδια έργα είναι λογικό να έρχονται και να ξανάρχονται, επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο” για να προσθέσει ότι “δηλαδή τότε δικαίως ρωτάμε γιατί καθυστερούν τα stage, μήπως για να γίνουν οι προσλήψεις προεκλογικά και να το καρπωθείτε” .

Απαντώντας στον κ. Τσίγγανο δήλωσε ότι “όποια ένταση δεν υπάρχει για άλλο λόγο πέρα του γεγονότος ότι δεν πήραμε σαφή απάντηση (για το αλιευτικό), αυτό που έχω να πω είναι ότι η περιφερειακή αρχή εμπαίζει τον Δήμο Τριφυλίας, ο Δήμος δέχεται τον εμπαιγμό από την περιφέρεια και το χειρότερο είναι αυτός ο εμπαιγμός μετακιλύεται στους κατοίκους”.

Ο ΕΝΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Ο κ. Σαράντος Κουκούμης τόνισε (απαντώντας στην πλειοψηφία) ότι “η Δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχο θέλουν να κουνήσουν κάποιες χάντρες στους ιθαγενείς για να πάρουν πάλι τα ψηφαλάκια, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κι αυτό το έργο (αλιευτικό) θα έχει την ίδια τύχη με το Γαργαλιάνοι-Βάλτα καθώς έρχονται από το Δήμο με προχειρότητα όπως πάντα και θα επανέλθουν με άλλες δικαιολογίες” για να υπογραμμίσει ότι “περιφέρεια και Δήμος πρέπει να δώσουν προτεραιότητες για τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος με πόρους που αλλάζουν στη πορεία λες και τα χρήματα είναι μαρουλόφυλλα τελικά”.

Νωρίτερα πάντως με αφορμή το θέμα της καθαριότητας η εκπρόσωπος των συμβασιούχων- παρατασιούχων στην καθαριότητα δήλωνε ότι “τα χωριά βρωμάνε και δεν είναι μόνο τα αστικά κέντρα που θέλουν αποκομιδή των σκουπιδιών”. Το θέμα της καθαριότητας πάντως έχουν θίξει αρκετές φορές και σύμβουλοι της συμπολίτευσης τόσο για παραλιακές ή τουριστικές περιοχές όσο και στα μηχανήματα καθώς δεν έχουν προστεθεί νέα καινούργια απορριμματοφόρα στο στόλο του Δήμου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ