να απαγορευτούν τα πλαστικά μπουκάλια!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όταν ‘μαζεύουν καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, για ένα αναπηρικό αμαξίδιο’, σκέφτεσαι : γιατί μόνο τα καπάκια, κι όχι όλο το μπουκάλι ?? 

Η απάντηση είναι ότι : τα  μπουκάλια πιάνουν πολύ όγκο, και είναι ασύμφορο να τα μαζέψουν, να τα μεταφέρουν, να τα λιώσουν, και να τα ξανακάνουν πλαστικό… Κι έτσι ,τα πετάνε όπου βρούνε !!!!!

Για να αγοραστεί ένα αμαξίδιο, θα χρειαστεί να πεταχτούν χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια (!!), ή να καούν στις χωματερές (!!!)

 Σχέτη τρέλα: θέλουν  να κάνουν 1 καλό, και κάνουν 10 κακά!!

Η λύση δεν είναι να γεμίσουμε τον περιβάλλον με πλαστικά, αλλά να τα περιορίσουμε, να τα ‘εξαφανίσουμε’, να  τα   α – πα – γο – ρέ – ψου -με !!!

Όταν ήρθε στην Ελλάδα, ο αυριανός Βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος, έγινε είδηση πως ήπιε τον κρύο ‘φρέντο’ του, χωρίς πλαστικό καλαμάκι!.  Μερικοί σχολίασαν: όταν η Αγγλία κάνει τόσους πολέμους, δεν τον πειράζει… Το καλαμάκι τον ‘μάρανε’ (?)  Η γνώμη μας είναι, πως όσο ευθύνεται αυτός για τους πολέμους, τόσο κι εμείς που έχουμε γεμίσει την Ελλάδα με πλαστικά.

ψυχανάλυση του πλαστικού

   Πριν εφευρεθεί το πλαστικό, η ζωή ήταν πολύ δύσκολη… Για να φτιάξεις μια πάνινη τσάντα, ή ένα γυάλινο μπουκάλι ή ένα ξύλινο βαρέλι, ήθελε κόπο, και γι αυτό  ήταν ακριβά. Όμως το πλαστικό είναι φτηνό, δεν χαλάει, είναι αερο-υδατο-στεγές,  έχει ‘ωραία χρώματα’, κλπ.

Είχε γίνει ‘μόδα’(!!): οι γυναίκες έπαιρναν πλαστικές σακούλες τις έκαναν λουρίδες και έπλεκαν πατάκια για το πάτωμα! Μέχρι και οι τσιγγάνοι, άφησαν τις ψάθινες καρέκλες, και πουλάνε πλαστικές. Και φτιάχνουν και τα τσαντίρια τους με πλαστικό, σαν θερμοκήπια !!

Δυστυχώς ακόμα είναι χαζή μόδα! Όσοι χρησιμοποιούν πλαστικό είναι κομπλεξικοί, δεν αγαπούν τη φύση. Δέν ξέρουν πως βγαίνει από πετρέλαιο? Δεν έχουν προσέξει πως το πλαστικό αν καεί , βρωμάει επικίνδυνα ??

Δεν βλέπουν πως αργεί δεκάδες χρόνια να λιώσει, και τα τρίμματα πλαστικού βρίσκονται ήδη σήμερα σε κάθε τροφή?  Είναι τόσο ηλίθιοι ?!?

Η λύση στο πρόβλημα: Να γίνει  ψυχολογική εκστρατεία πληροφόρησης.  Να τους πουν πως  τ ε λ ε ί ω σ ε   α υ τ ή  η  ‘μ ό δ α’, και όποιος χρησιμοποιεί πλαστικό είναι ‘χωριάτης’ και ‘ανέραστος’.

Μεγάλος φόρος σε κάθε πλαστικό, 5-10-20% επί της τιμής.

Να απαγορευτεί να βάζουν σε πλαστικό μπουκάλι: νερό-γάλα-αναψυκτικά.  Να υπάρχουν μόνο γυάλινα. Και να χρεώνεται μισό ευρώ το κάθε μπουκάλι, ώστε να το ξαναγεμίζουν. Να απαγορευτούν τα πλαστικά πιάτα, ποτήρια, καλαμάκια, πλαστικές τσάντες και μεμβράνες!    Τα μόνα που θα αφήσουμε πλαστικά, είναι τα ερωτικά βοηθήματα, για λόγους ασφαλείας….

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ