Χαρίτσης: «Κλεισθένης 2» και χωροταξική ανακατανομή ορισμένων Δήμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παράδειγμα που δείχνει το δρόμο για την επόμενη μέρα της χώρας, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τη συνεργασία της Περιφέρειας, του Δήμου και της Κυβέρνησης, για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, μετά από τα εγκαίνια που τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Χαρίτσης:

-Τόνισε ότι τόσο με τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη 1» όσο και με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο του «Κλεισθένη 2», θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία μεταξύ Περιφερειών και Δήμων για να μπορέσουν να υπηρετήσουν καλύτερα τις τοπικές κοινωνίες

-Προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τη χωροταξική ανακατανομή ορισμένων Δήμων οι οποίοι αποτελούν ιδιαίτερες περιπτώσεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι θα ήταν άσκοπο, άκαιρο και πολιτικά ανώριμο να ανοίξει το ζήτημα αυτό για το σύνολο του αυτοδιοικητικού χάρτη, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

-Επεσήμανε την πρόοδο που έχει καταγραφεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, φέρνοντας ως παράδειγμα την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των φορέων της Αυτοδιοίκησης με το κεντρικό κράτος που ήδη προχωρά και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα διατεθούν περισσότεροι πόροι και εξειδικευμένο προσωπικό για την επιτάχυνση των σχετικών εργασιών.

-Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνανάπτυξη των βαλκανικών χωρών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η Βόρεια Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και θεσμικούς φορείς.

www.aftodioikisi.gr