Παραβατικότητα και επιχειρηματικότητα ζητήματα «πρώτης γραμμής» για την επανεκκίνηση του Δήμου Μεσσήνης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα από συνεχή διάλογο με τους κατοίκους του Δήμου Μεσσήνης και με τη χρήση δημοσκοπήσεων σε ομάδες κοινωνικής δικτύωσης στον χώρο του διαδικτύου έχει προκύψει πως δύο από τα σοβαρότερα ζητήματα που έχει να επιλύσει μια δημοτική αρχή είναι αυτά της παραβατικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Είναι ξεκάθαρο πως επειδή η παραβατικότητα έχει βαθιές ρίζες στον χρόνο και είναι ανθεκτική για πολλούς λόγους ειδικά στην πόλη της Μεσσήνης , θεωρείται ως αιτία πολλών δεινών.

Είναι και τα δυο όμως ζητήματα πρώτης γραμμής καθώς χωρίς άνοδο της επιχειρηματικότητας η πόλη στερεύει οικονομικά αφού οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις γενικά αποτελούν ένα πυλώνα που βάλλεται από την κρίση και άλλες άσχημες συγκυρίες και φυσικά η παραβατικότητα αφορά όλους τους πολίτες κατέχοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την μείωση της επιχειρηματικότητας.

Ξεκάθαρα όμως οι πολίτες θέλουν λύσεις για την παραβατικότητα άμεσες.

Η αναζήτηση λύσεων για διαφυγή μέσα από τις συμπληγάδες της παραβατικότητας που ταλαιπωρούν την πόλη και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης, είναι προφανές πως θα μας απασχολήσει αν κληθούμε να διαχειριστούμε τον Δήμο και κατά συνέπεια να επιλύσουμε τα προβλήματα της πόλης.

Η ανάγκη για πεζά περίπολα στην πόλη της Μεσσήνης είναι επιτακτική και αυτό θα υλοποιηθεί με σωστή συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση του νομού. Επίσης θα πρέπει να αναβαθμιστούν οι γειτονιές να δώσουμε χρώμα και ζωή στις γειτονιές μέσα από συνεχείς πολιτιστικές παρεμβάσεις κάτι που θα αναλάβει ο φορέας πολιτισμού και το κέντρο νεότητας που θέλουμε να δημιουργηθεί.

Παράλληλα για τα χωριά θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις συνεργασίας των κατοίκων και την εξασφάλιση πόρων για χρήση μέσων νέας τεχνολογίας που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν προληπτικά καλύπτοντας και εποπτεύοντας ακόμη και τα κτήματα των συμπολιτών μας. Τα αναφέρω επιγραμματικά και στο αναλυτικό πρόγραμμα θα προσδιορίσουμε το είδος και τον ρυθμό των δράσεων.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η επίλυση της παραβατικότητας και πρέπει να είμαστε σε διαρκή αναζήτηση σοβαρών παρεμβάσεων στα πρώτα βήματα από τους πρώτους μήνες διαχείρισης του Δήμου μας.

Η επιχειρηματικότητα είναι ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί με στοχευμένη «πολιτική» και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά οι επαγγελματίες και οι τυποποιητές για την προώθηση των προϊόντων τους.

Η σωστή προβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών και η προώθηση αλλά και η συμμετοχή σε εκθέσεις και η λειτουργία εκθέσεων εντός του Δήμου καθώς και η διασύνδεση φύσης αρχαιοτήτων και επιχειρηματικότητας θα είναι άμεσος στόχος για την άνοδο της επιχειρηματικότητας.

Αποτελεί πυξίδα η άποψη των συμπολιτών για να ξέρουμε και ποιά προβλήματα πρέπει να τοποθετήσουμε στην αφετηρία στον αγώνα δρόμου για την αναπτέρωση της πόλης.

Ο συνδυασμός μας για να επιτευχθεί η επανεκκίνηση στη Μεσσήνη και στα χωριά προσκαλεί ανθρώπους με ανησυχίες και οράματα σε συστράτευση αλλά και σε διάλογο. Αναμένουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις αλλά και τις συνεργασίες.

Τα προβλήματα δεν επιλύονται παρά μόνο με κοινή προσπάθεια και πείσμα και ένας ανεξάρτητος συνδυασμός μπορεί να το επιτύχει

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης (υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Μεσσήνης)