Η Μαρία Οικονομάκου υποψήφια δήμαρχος στο Δήμο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η προσπάθεια του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να περάσει από την τοπική στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αφήνει άλυτο το θέμα της διαδοχής του στο Δήμο.

Τις προηγούμενες ημέρες διάφορες φήμες και ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα περισσότερα, όμως, ήταν στο στάδιο της πολιτικής σεναριολογίας. Υπάρχει, όμως, και η αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων Μαρία Οικονομάκου η οποία θέτει τους δικούς της όρους στο θέμα της διαδοχής του κ. Νίκα.

Έτσι, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά από σχετική ερώτησή να σχολιάσει αυτά που συζητούνται έντονα για την υποψηφιότητά της στο Δήμο Καλαμάτας:

«Θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας.

Εργάζομαι εδώ και καιρό προς την κατεύθυνση αυτή, συναντώντας ανθρώπους από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, καθώς και στελέχη φορέων και οργανισμών. Εισπράττω μεγάλη αποδοχή και ισχυρή παρότρυνση. Και αυτό είναι κάτι που δυναμώνει ακόμη περισσότερο την απόφαση που έχω πάρει.

Επειδή, όμως, ταυτόχρονα θέλω να ενώνω και όχι να προκαλώ τριγμούς ή διαιρέσεις, με ανθρώπους που συμπορεύθηκα επί πολλά χρόνια μαζί, δηλώνω επίσης κατηγορηματικά ότι εάν η σημερινή δημοτική μας ομάδα δεσμευθεί σε συγκεκριμένη διαδικασία εκλογής υποψηφίου της, που θα περιλαμβάνει απαραίτητα:

τη διενέργεια δημοσκόπησης μεταξύ εκείνων που θα δηλώσουν ενδιαφερόμενοι και,
ότι όλοι θα πειθαρχήσουμε στο αποτέλεσμά του συντασσόμενοι με αυτόν ή αυτήν που θα αναδείξει η δημοσκόπηση, τότε μόνο θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου.

Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο, από τα πιο μικρά έως τα πιο μεγάλα πολιτικά προβλήματα, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, πάντα, την άποψη των πολιτών και της κοινωνίας.

Εξάλλου αυτή είναι η αποστολή μας.

Το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Δεν μπορεί οι πολίτες να μένουν στη γωνία. Έχουν γνώμη και θα πρέπει να την εκφράσουν».

https://www.tharrosnews.gr